Hozzávalók:
500 g darált sertéshús
2 db tojás
2 + 1 evőkanál olaj
só, bors
2 teáskanál pirospaprika
8 evőkanál zsemlemorzsa
1 csokor petrezselyem
1 csokor medvehagyma
Elkészítés:
Egy nagy tálba tegyük bele a húst és a tojásokat. A petrezselymet és a medvehagymát vágjuk nagyon apróra és szintén szórjuk a húshoz, a többi hozzávalóval együtt. Alaposan gyúrjuk össze az egészet. Ezután takarjuk le és tegyük a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ezután már csak annyi dolgunk van, hogy kisebb húsgolyókat formázzunk, majd tegyük őket egy kiolajozott tepsire és előmelegített sütőben 200 fokon, 20-25 perc alatt készre sütjük őket. Ha gyorsabban el akarunk készülni, akkor forró olajban is kisüthetjük a golyókat.