15 °C
borús égbolt
2025. május 11., vasárnap
Ferenc

Medvehagymás húsgolyó

2018. április 17.
8.6711
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Még mindig rengeteg helyen lehet kapni friss medvehagymát, amit érdemes főételekbe beletenni. Mai receptünk egy nagyon ízletes húsgolyó, melybe belecsempésztük a tavasz egyik favorit növényét, a medvehagymát.


Hozzávalók:
500 g darált sertéshús
2 db tojás
2 + 1 evőkanál olaj
só, bors
2 teáskanál pirospaprika
8 evőkanál zsemlemorzsa
1 csokor petrezselyem
1 csokor medvehagyma

Elkészítés:
Egy nagy tálba tegyük bele a húst és a tojásokat. A petrezselymet és a medvehagymát vágjuk nagyon apróra és szintén szórjuk a húshoz, a többi hozzávalóval együtt. Alaposan gyúrjuk össze az egészet. Ezután takarjuk le és tegyük a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

Ezután már csak annyi dolgunk van, hogy kisebb húsgolyókat formázzunk, majd tegyük őket egy kiolajozott tepsire és előmelegített sütőben 200 fokon, 20-25 perc alatt készre sütjük őket. Ha gyorsabban el akarunk készülni, akkor forró olajban is kisüthetjük a golyókat.
1 hozzászólás

moni1294

7 éve, 8 hónapja és 5 napja

Kicsit olyan mint a svéd húsgolyó.

válasz erre