22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Medvehagymás humusz

2019. március 22.
11.1371
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma ismét egy szuper medvehagymás receptet mutatunk, mivel itt van ennek a tavaszi növénynek a szezonja. A medvehagymás humusz egy gyorsan és könnyen elkészíthető recept, ráadásul bármivel fogyathatjuk.
 


Hozzávalók:
220 g csicseriborsó
1 csokor medvehagyma
fél teáskanál citromlé
3 teáskanál olívaolaj
2 teáskanál tahini szósz
só, bors
kevés fűszerpaprika

Elkészítés:
A csicseriborsó konzervet csepegtessük le, majd mossuk át. Tegyük egy turmixgépbe és pépesítsük. A medvehagymát szintén mossuk meg, csepegtessük le és a szárait vágjuk le. Ezután kisebb darabokra vágjuk össze, majd adjuk a csicseriborsóhoz. Ekkor mehetnek bele a fűszerek, az olaj és a citromlé is. Alaposan összeturmixoljuk az egészet, hogy minden krémes állagú legyen.

Végül tálkába tesszük a humuszt és egy kevés olajjal meglocsoljuk.
1 hozzászólás

blondi

6 éve, 8 hónapja és 26 napja

Medvehagyma nagyon jó, én tésztára szoktam tenni vagy pogácsába.

válasz erre