23 °C
tiszta égbolt
2025. június 14., szombat
Vazul

Medvehagymás buci

2016. március 26.
2.0311
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy finom sonkához dukál egy finom, friss házi kenyér vagy buci. Mivel éppen medvehagyma szezon van, ezért érdemes belecsempészni a kenyérbe ezt a fűszernővényt. Mai receptünk egy egyszerű buci recept, amit húsvétkor érdemes elkészíteni.
 


Hozzávalók:
500 g teljes kiőrlésű kenyérliszt
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
3 dl langyos víz
8 g friss élesztő
1 evőkanál olívaolaj
1 nagy csokor medvehagyma

Elkészítés:
A medvehagyma kivételével minden hozzávalót egy nagy keverőtálba teszünk és robotgéppel elkezdjük összedagasztani a tésztát. Közben a medvehagymát vágjuk apróra. Ha a tészta már szép fényesre összeállt, akkor belekeverjük a medvehagymát is.

Ha összeállt a tészta, akkor egy lisztes deszkán kicsit átgyúrjuk és letakarva, meleg helyen egy órát hagyjuk kelni. Ha megkelt, akkor átnyomkodjuk, és tizenkét részre osztjuk. Kis bucikat formázunk és ismét letakarjuk őket fél órára.

Végül megszórjuk liszttel, bevágjuk a tetejüket és előmelegített sütőben, 220 fokon 15 perc alatt megsütjük.
3 hozzászólás

blondi

10 éve, 6 napja

Ezt ki kell próbálnom. mosolygó smiley Holnap meg is csinálom!

válasz erre

kpal

10 éve, 7 napja

Fotón lévő szép lett mosolygó smiley

válasz erre

krisztike

10 éve, 7 napja

Jól hangzik.

válasz erre