Hozzávalók:
500 g teljes kiőrlésű kenyérliszt
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
3 dl langyos víz
8 g friss élesztő
1 evőkanál olívaolaj
1 nagy csokor medvehagyma
Elkészítés:
A medvehagyma kivételével minden hozzávalót egy nagy keverőtálba teszünk és robotgéppel elkezdjük összedagasztani a tésztát. Közben a medvehagymát vágjuk apróra. Ha a tészta már szép fényesre összeállt, akkor belekeverjük a medvehagymát is.
Ha összeállt a tészta, akkor egy lisztes deszkán kicsit átgyúrjuk és letakarva, meleg helyen egy órát hagyjuk kelni. Ha megkelt, akkor átnyomkodjuk, és tizenkét részre osztjuk. Kis bucikat formázunk és ismét letakarjuk őket fél órára.
Végül megszórjuk liszttel, bevágjuk a tetejüket és előmelegített sütőben, 220 fokon 15 perc alatt megsütjük.