17 °C
borús égbolt
2024. június 13., csütörtök
Antal, Anett

Medvehagymás rizottó

2024. március 21.
86.0451
Mariann profilja, adatai
Mariann
Itt a medvehagyma szezonja, már egyre több boltban és piacon lehet kapni friss medvehagymát, amiből nagyon ízletes ételeket készíthetünk. Többek között rizottót, amihez nem szükséges húst készíteni, így a vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják.


Hozzávalók:
300 g rizottó rizs
1 csokor friss medvehagyma
1 dl fehér bor
1 l alaplé
1 fej salottahagyma
70 g vaj
50 g reszelt parmezán sajt
só, bors
olívaolaj

Elkészítés:
A medvehagymát mossuk meg és vágjuk össze. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a rizst és pár perc pirítás után felöntjük a borral. Hagyjuk, hogy elpárologjon az alkohol, a többit pedig magába szívja a rizs. Ezután adagonként adjuk hozzá az alaplevet, mindig csak annyit, hogy magába szívja. A végén beleszórjuk a medvehagymát és pár percig főzzük.

Mehet végül hozzá a vaj, a parmezán és ízlés szerint só, bors. Alaposan összekeverjük, hogy krémes állagot kapjon a rizottó. Végül lehet tálalni reszelt sajttal vagy akár egy szelet hússal.
1 hozzászólás

bababum

2 hónapja, 3 hete és 6 napja

Sosem tudtam finom rizottót készíteni.

válasz erre