21 °C
tiszta égbolt
2025. június 21., szombat
Alajos, Leila

Mediterrán zöldségsaláta

2017. augusztus 09.
7.8411
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Újra itt a kánikula, így ma egy finom zöldségsaláta receptet mutatunk. Szinte bármilyen zöldséget használhatsz hozzá és a sütőben is elkészítheted, de természetesen grillen a legfinomabb.
 


Hozzávalók:
1 db piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
1 nagyobb cukkini
1 db padlizsán
pár szem koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
5 evőkanál olívaolaj
só, bors ízlés szerint
4 evőkanál fehér balzsamecet
1 csokor bazsalikom

Elkészítés:
A fokhagymát zúzzuk össze és keverjük el az olívaolajjal, sóval és borssal. A zöldségeket vágjuk fel, majd keverjük össze őket a fokhagymás olajban. Sütőben vagy grillen süssük meg a zöldségeket. Ha sütőbe tesszük, akkor 220 fokon 15 perc alatt elkészülnek.

Közben keverjük össze a balzsamecetet 3 evőkanál vízzel és adjunk hozzá egy evőkanál olívaolajat is. Ezt a dresszinget öntjük majd a kész salátára. Megszórjuk apróra vágott bazsalikommal végül és már kész is.
3 hozzászólás

Tekla

8 éve, 6 hónapja és 15 napja

Hmm guszta a fotón.

válasz erre

Natasha

8 éve, 6 hónapja és 16 napja

Balzsamecetet tennék inkább rá azt jobban szeretem.

válasz erre

zitucska

8 éve, 6 hónapja és 16 napja

Jó kis saláta.

válasz erre