25 °C
kevés felhő
2025. június 03., kedd
Klotild

Mediterrán tonhalsaláta

2016. február 17.
7.4772
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyed tonhalsaláta, melyet egyszerű elkészíteni és ebédre vagy akár vacsorára is tökéletes lehet. Természetesen ezt a salátát is ajánlott fogyókúra vagy diéta során fogyasztani, rendkívül jó étel. Egészséges és friss alapanyagokkal érdemes készíteni.


Hozzávalók:
250 g olajos tonhal
fél fej jégsaláta
2 maroknyi rukkola saláta
6 evőkanál pesto
2 citrom
6-7 szem koktélparadicsom
kevés olajbogyó

csipet cayenne

Elkészítés:
Egy nagyobb tálba tesszük a jégsalátát felszeletelve, valamint a rukkolát. A halat vegyük ki az olajos részből és tegyük félre. Egy kisebb tálban keverjük össze habverővel a pestot, a citrom levét, a sót és a cayennet. Végül öntsük a salátára a pestos részt.

A paradicsomot és az olívabogyót vágjuk negyedekre és dobjuk a salátába, adjuk hozzá a szeletekre szedett tonhalat és a tonhal saját levével locsoljuk meg a salátát.
3 hozzászólás

Lili

10 éve, 1 hónapja és 5 napja

Jó kis diétás sali. mosolygó smiley

válasz erre

bonita

10 éve, 1 hónapja és 5 napja

Igazi diétás kaja a tonhal.

válasz erre

Enci

10 éve, 1 hónapja és 5 napja

Tonhalat nem kifejezetten kedvelem.

válasz erre