Hozzávalók:
4 db lazacfilé
1 evőkanál + 2 teáskanál olívaolaj
2 evőkanál cukor
1 közepes édeskömény
250 g koktélparadicsom
citromlé
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál fokhagyma por
1/2 teáskanál oregano
1/2 teáskanál rozmaring
1/2 teáskanál tengeri só
Elkészítés:
A fűszereket keverjük össze egy tálban és a lazacfiléket szórjuk meg a keverékkel. Ami megmarad, azt tegyük kicsit félre. Egy nagy serpenyőben pici olajon kezdjük el megsütni a halak egyik oldalát. Közben az édesköményt vágjuk vékonyan fel, a paradicsomokat mossuk meg.
Ha megsült a halszeletek egyik oldala, akkor megfordítjuk őket és mellé rakjuk a zöldségeket. A megmaradt fűszerhez hozzáadjuk a cukrot és egy kis olívaolajat és megszórjuk vele a zöldségeket. Addig sütjük, míg minden kész nem lesz.