24 °C
tiszta égbolt
2025. június 23., hétfő
Zoltán

Mediterrán sült lazac

2017. augusztus 20.
7.9441
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A halételeket érdemes mediterrán fűszerezéssel készíteni, így biztosan nem lehet elrontani. Ma megmutatjuk hogyan készíthetsz serpenyőben isteni lazacot, amiben nagyon kevés a kalória.
 


Hozzávalók:
4 db lazacfilé
1 evőkanál + 2 teáskanál olívaolaj
2 evőkanál cukor
1 közepes édeskömény
250 g koktélparadicsom
citromlé
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál fokhagyma por
1/2 teáskanál oregano
1/2 teáskanál rozmaring
1/2 teáskanál tengeri só

Elkészítés:
A fűszereket keverjük össze egy tálban és a lazacfiléket szórjuk meg a keverékkel. Ami megmarad, azt tegyük kicsit félre. Egy nagy serpenyőben pici olajon kezdjük el megsütni a halak egyik oldalát. Közben az édesköményt vágjuk vékonyan fel, a paradicsomokat mossuk meg.

Ha megsült a halszeletek egyik oldala, akkor megfordítjuk őket és mellé rakjuk a zöldségeket. A megmaradt fűszerhez hozzáadjuk a cukrot és egy kis olívaolajat és megszórjuk vele a zöldségeket. Addig sütjük, míg minden kész nem lesz.
3 hozzászólás

mokus84

8 éve, 6 hónapja és 6 napja

Édesköményt nem igazán kedvelem, de mással is el lehet készíteni.

válasz erre

csillucs

8 éve, 6 hónapja és 7 napja

Kevésbé fűszeresen szeretem de tény, hogy jó fűszerekkel még istenibb.

válasz erre

Móni

8 éve, 6 hónapja és 7 napja

Ezek jók, mert nem kell külön külön mindent megsütni.

válasz erre