Hozzávalók:
Omlós tésztához:
175 g liszt
csipetnyi só
75 g hideg vaj
2 evőkanál friss bazsalikom
Töltelékhez:
1 evőkanál olívaolaj
1 közepes fej vöröshagyma
200 g koktélparadicsom
125 g mozzarella sajt
2 tojás
150 ml tejszín
2 evőkanál friss petrezselyem
Elkészítés:
Első lépésként az omlós tésztát készítjük el. Ehhez a lisztet összekeverjük a sóval, majd a hideg vajat belemorzsoljuk a lisztbe és elkezdjük összegyúrni, közben szórjuk bele az apróra vágott bazsalikomot. Gyorsan kell dolgoznunk, ugyanis a vajnak nem szabad megolvadnia. Ha összeállt a tészta, akkor fóliába tekerjük és 20 percre betesszük a hűtőbe.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Nyújtsuk ki deszkán a tésztát és egy piteformába nyomkodjuk bele. A szélén hagyjunk körülbelül 1 centiméter, az alját kicsit szurkáljuk meg. Ismét tegyük be a hűtőbe a tésztát. Ezután egy sütőpapírt tegyünk a tésztára, majd szórjunk bele sütőbabot, végül 10 percre berakjuk a sütőbe. Ha letelt a 10 perc, vegyük ki és távolítsuk el a babot belőle, majd további 5-7 percre tegyük vissza sülni.
Közben készítsük el a tölteléket. Ehhez az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben és pároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát. Ha kihűlt a tészta, akkor öntsük bele a hagymát, majd szépen pakoljuk rá a paradicsomszeleteket. Ezt követően jöhet rá a sajt. Egy tálban verjük fel a két tojást, adjuk hozzá a tejszínt és a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük rá a pitére.
180 fokon süssük 35 percig a piténket. Melegen vagy idegen is fogyasztható, salátával tálaljuk.