Hozzávalók:
1 db sárga kaliforniai paprika
1 db piros kaliforniai paprika
4 szelet friss kenyér
3 gerezd fokhagyma
2 teáskanál aprított bazsalikom
1 teáskanál rozmaring
só, bors
olívaolaj
Elkészítés:
A paprikákat vágjuk félbe, és vegyük ki belőle a magos belsőt, valamint az ereket. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket héjukkal lefelé és 200 fokon 20-25 perc alatt megsütjük őket. Ha kész, vegyük ki őket, takarjuk le és hagyjuk kihűlni. Utána könnyedén lehúzhatjuk a héjukat.
Egy tálba tegyük bele a csíkokra vágott paprikát, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, az apróra vágott bazsalikomot és rozmaringot, valamint a sót és borsot. A kenyérszeletek mindkét oldalát grillezzük vagy süssük meg, majd pakoljuk rá a paprikás keveréket és locsoljuk meg alaposan olajjal. Már lehet is tálalni.