31 °C
borús égbolt
2025. június 27., péntek
László

Mazsolás sült alma

2014. augusztus 31.
2.5581
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk ismét egy almás finomság. Ezt a receptet érdemes akár télen is elkészíteni, mivel az illata igazi karácsonyi hangulatot idéz. Könnyű elkészíteni és hamar megvagyunk vele.
 


Hozzávalók:
4 alma
4 evőkanál mazsola
4 evőkanál rum
3 dkg vaj
3 evőkanál zabpehely
pár szem mandula
5 evőkanál kristálycukor
vajdarabkák

Elkészítés:
A mazsolákat áztassuk be a rumba körülbelül két órára, hogy jól megszívják magukat. Az almák tetejét levágjuk, majd kivágjuk belőlük a magházat. Az alma aljáról akkora darabot vágjunk le, hogy ne legyen lyukas alul, de megálljon a sütőben.

A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk és megpirítjuk rajta a zabpelyhet, a mandulát és a cukrot. Akkor jó, ha már a cukor karamellizálódik. Ha kész, akkor vegyük le a tűzről és keverjük bele a mazsolát. Egy tepsit kenjünk ki vajjal majd helyezzük bele az almákat. Töltsük meg őket a töltelékkel és tegyük rájuk az almák tetejét.

Előmelegített sütőben, 200 fokon 30 perc alatt megsütjük. Tehetünk még hozzá fahéjat is, így még pikánsabb lesz a desszert.
3 hozzászólás

Enci

11 éve, 9 hónapja és 4 napja

istenien néz ki mosolygó smiley karácsonykor tényleg nagyon jó ötlet egy ilyen desszert.

válasz erre

zsebibaba

11 éve, 9 hónapja és 4 napja

Mazsola nélkül megenném egy kis fagyival. mosolygó smiley

válasz erre

Lolaa

11 éve, 9 hónapja és 4 napja

Gusztusosan néz ki. mosolygó smiley Finom lehet.

válasz erre