2 °C
enyhe eső
2025. január 15., szerda
Lóránt, Lóránd

Mascarponés-paradicsomos tészta

2021. március 28.
97.0841
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy igazán finom és krémes tésztaétel, amit könnyen el lehet készíteni. A mascarponés-paradicsomos szósz elkészítését követően bármit adhatunk még a tésztánkhoz, például csirkét vagy spenótot.


Hozzávalók:
2 evőkanál mascarpone
400 ml passzírozott paradicsom
1 teáskanál oregánó
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál bazsalikom
só, bors
olaj
250 g tészta

Elkészítés:
A tésztát a hagyományos módon elkezdjük főzni, közben elkészítjük a krémes paradicsom szószt. Ehhez egy serpenyőben olajat hevítünk és megfuttatjuk rajta az apróra vágott fokhagymát, majd felöntjük a paradicsommal. Ízesítjük a szószt a fűszerekkel, majd mehet hozzá a mascarpone.

Alacsony lángon főzzük a szószt egészen addig, amíg az ízek jól összeérnek és a tészta is elkészül. A megfőtt tésztát beleforgatjuk a szószba, majd ízlés szerint tálaljuk.
nincs még hozzászólás