Mai receptünk egy igazán finom és krémes tésztaétel, amit könnyen el lehet készíteni. A mascarponés-paradicsomos szósz elkészítését követően bármit adhatunk még a tésztánkhoz, például csirkét vagy spenótot.
Hozzávalók:
2 evőkanál mascarpone
400 ml passzírozott paradicsom
1 teáskanál oregánó
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál bazsalikom
só, bors
olaj
250 g tészta
Elkészítés:
A tésztát a hagyományos módon elkezdjük főzni, közben elkészítjük a krémes paradicsom szószt. Ehhez egy serpenyőben olajat hevítünk és megfuttatjuk rajta az apróra vágott fokhagymát, majd felöntjük a paradicsommal. Ízesítjük a szószt a fűszerekkel, majd mehet hozzá a mascarpone.
Alacsony lángon főzzük a szószt egészen addig, amíg az ízek jól összeérnek és a tészta is elkészül. A megfőtt tésztát beleforgatjuk a szószba, majd ízlés szerint tálaljuk.