21 °C
borús égbolt
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Mascarponés borsókrémleves

2019. június 19.
11.0461
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ez a krémleves annyira selmyes, hogy egyszerűen nem tudod majd abba hagyni az evést. Tejszín és tejföl helyett mascarponéval krémesítjük a levest, ettől még finomabb lesz. A nyári hőségben kifehezetten laktató finomság.


Hozzávalók:
500 g borsó
100 g mascarpone
2 evőkanál olívaolaj
1 db vöröshagyma
1 db húsleveskocka
1 ág bazsalikom
fél csokor petrezselyem
só, bors

Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, majd kevés olajon pároljuk meg. Ezután mehet bele a borsó is és újabb néhány percig pároljuk. Felöntjük 1 liter vízzel és belemorzsoljuk a leveskockát, valamint sóval és borssal ízesítünk. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot. Puhára főzzük az egészet, majd egy botmixerrel pürésítjük.

A legvégén hozzákeverjük a mascarponét és egy kicsit összefőzzük a levest. Ez után már tálalhatjuk is a finom krémes levest.
1 hozzászólás

csillucs

6 éve, 5 hónapja és 20 napja

Hmmm eddig még csak tejszínnel csináltam de jól hangzik.

válasz erre