Hozzávalók:
115 g étcsokoládé
115 g vaj
100 g barna cukor
2 db tojás
50 g finomliszt
1 csipet só
1 db tojás
225 g mascarpone
50 g cukor
2 kávéskanál vanília kivonat
Elkészítés:
Vízgőz felett olvasszuk meg a csokit és a vajat, majd hagyjuk kihűlni. Közben keverjük össze egy tálban a krémsajtot, a cukrot, a tojást és a vaníliakivonatot. Ha kihűlt a csoki, akkor keverjük hozzá a cukrot, egyenként a tojást, a lisztet és a sót.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és a csokis keverék háromnegyedét öntsük a tepsibe, majd mehet rá a krémsajtos rész és végül ismét a csokis rész. A tetején egy fogpiszkáló segítségével kicsit keverjük össze a krémet, hogy márvány szerű legyen.
Előmelegített sütőben 160 fokon 25-30 percig sütjük.