25 °C
tiszta égbolt
2025. június 20., péntek
Rafael

Márványos brownie

2017. május 23.
13.1401
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy különlegesebb brownie recept, melybe egy kis krémsajtot csempészünk, amitől márványos kinézete lesz. Nagyon egyszerű elkészíteni, ezzel bármikor várhatjuk a vendégeket.
 


Hozzávalók:
115 g étcsokoládé
115 g vaj
100 g barna cukor
2 db tojás
50 g finomliszt
1 csipet só
1 db tojás
225 g mascarpone
50 g cukor
2 kávéskanál vanília kivonat

Elkészítés:
Vízgőz felett olvasszuk meg a csokit és a vajat, majd hagyjuk kihűlni. Közben keverjük össze egy tálban a krémsajtot, a cukrot, a tojást és a vaníliakivonatot. Ha kihűlt a csoki, akkor keverjük hozzá a cukrot, egyenként a tojást, a lisztet és a sót.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és a csokis keverék háromnegyedét öntsük a tepsibe, majd mehet rá a krémsajtos rész és végül ismét a csokis rész. A tetején egy fogpiszkáló segítségével kicsit keverjük össze a krémet, hogy márvány szerű legyen.

Előmelegített sütőben 160 fokon 25-30 percig sütjük.
3 hozzászólás

Babóca

8 éve, 9 hónapja és 9 napja

Guszta kis süti.

válasz erre

mokus84

8 éve, 9 hónapja és 10 napja

Ez nagyon jó, így legalább nem túl csokis.

válasz erre

Sonci

8 éve, 9 hónapja és 10 napja

Imádom a browniet mosolygó smiley

válasz erre