Mai receptünk egy nagyszerű nyári saláta-köret ötlet, amit érdemes elkészíteni, hiszen itt a hazai paradicsom szezonja. A zöldfűszer nagyon jól illik a paradicsomhoz, akár tészták mellé is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók:
800 g nagyszemű paradicsom
fél citrom leve
1 marék bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
fél fej lilahagyma
2 szál újhagyma
friss metélőhagyma
4 szál petrezselyem
kevés olaj
só, bors
Elkészítés:
A paradicsomokat alaposan mossuk meg, majd vágjuk ki a zöld részeket és szeleteljük fel. Ezután meglocsoljuk a citrom levével és hagyjuk egy kicsit állni. Közben a lilahagymát megpucoljuk és nagyobb cikkekre vágjuk. Tegyük bele fokhagymát, a lilahagymát és a fűszereket egy aprítóba, majd adjunk hozzá levés olajat és aprítsuk össze.
Az így kapott zöldfűszeres krémet öntsük a paradicsomra, majd tegyük a hűtőbe és további 1-2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják.