Hozzávalók:
100 g feta
3 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
1/4 teáskanál oregánó
1/4 teáskanál bazsalikom
1/4 teáskanál rozmaring
1/4 teáskanál kakukkfű
csipet csilipehely (elhagyható)
csipet só
olívaolaj
ízlés szerint aszalt paradicsom, olívabogyó
Elkészítés:
A fetát egyforma kockákra vágjuk, az aszalt paradicsomot és az olívabogyót is össze lehet vágni. Töltsük üvegbe a sajtot és a többit. Egy edényben keverjünk el 1,5 dl olívaolajat a fűszerekkel, majd öntsük a sajtra. Ha nem fedné le teljesen, akkor még öntsünk rá olajat. Ezután zárjuk le jól és tegyük a hűtőbe 2-3 napra.
Ha lezárjuk, akkor akár 2-3 hétig is eláll a hűtőben. Ajándékba is adhatunk ilyet, szuper ötlet.