17 °C
enyhe eső
2024. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Marinált feta sajt

2023. január 05.
115.7271
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy mediterrán finomság, amit előételként érdemes tálalni. Nem nehéz elkészíteni, de kell néhány napot hagyni neki, hogy az ízek jól átjárják. A feta sajt mellé ízlés szerint lehet aszalt paradicsomot és olívabogyót is tenni.


Hozzávalók:
100 g feta
3 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
1/4 teáskanál oregánó
1/4 teáskanál bazsalikom
1/4 teáskanál rozmaring
1/4 teáskanál kakukkfű
csipet csilipehely (elhagyható)
csipet só
olívaolaj
ízlés szerint aszalt paradicsom, olívabogyó

Elkészítés:
A fetát egyforma kockákra vágjuk, az aszalt paradicsomot és az olívabogyót is össze lehet vágni. Töltsük üvegbe a sajtot és a többit. Egy edényben keverjünk el 1,5 dl olívaolajat a fűszerekkel, majd öntsük a sajtra. Ha nem fedné le teljesen, akkor még öntsünk rá olajat. Ezután zárjuk le jól és tegyük a hűtőbe 2-3 napra.

Ha lezárjuk, akkor akár 2-3 hétig is eláll a hűtőben. Ajándékba is adhatunk ilyet, szuper ötlet.
1 hozzászólás

moni1294

1 éve, 6 hónapja

Meg is csinálom hétvégén, filmezéshez nagyszerű lesz!

válasz erre