Mai receptünk egy nagyon finom és könnyen elkészíthető ázsiai ihletésű sült rizs, melyben csirke helyett marhahús található. Elég egy wokkot elővenni ehhez az ételhez, aki kedveli a csípőset, az tehet bele bőven chilit.
Hozzávalók:
125 g hosszú szemű rizs
200 g marhahús
2 gerezd fokhagyma
2 db répa
200 g zöldborsó
2 szál újhagyma
2 evőkanál olaj
2 db tojás
4 evőkanál teriyaki szósz
ízlés szerint chili
Elkészítés:
A húst szeleteljük fel vékonyan, majd egy wokban az olajon pirítsuk meg a zúzott fokhagymával együtt. Közben a répát pucoljuk meg és vágjuk össze, majd ha a hús megpirult, akkor beledobjuk a zöldségeket. A rizst a szokásos módon megfőzzük és ha elkészült, akkor a megpirult húshoz és zöldségekhez adjuk.
A wokban kicsit félretoljuk az ételeket, és beledobjuk a két felvert tojást. Megsütjük és összekeverjük a rizzsel. Meglocsoljuk a teriyaki szósszal és a chilivel.