27 °C
tiszta égbolt
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Marcipános szaloncukor házilag

2016. december 17.
12.0313
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A szaloncukor a karácsony elengedhetetlen része, éppen ezért idén ne a boltban vedd meg, inkább a gyerekekkel készítsétek el együtt. A marcipános szaloncukrot nem nehéz elkészíteni, ráadásul a házi mindig finomabb, mint a bolti változat.


Hozzávalók:
200 g hántolt mandula
150 g porcukor
kandírozott narancshéj
kevés rum
200 g étcsokoládé

Elkészítés:
A mandulát egy darálóban porrá őröljük, majd összekeverjük a porcukorral és hozzáadjuk a rumot. Nagyon fontos, hogy rendes rumot használjunk és ne aromát. A masszához egy kevés vizet is adjunk, hogy jól összeálljon. A kandírozott narancshéjat apróra vágjuk fel és adjuk a masszához.

Ezt követően jöhet a formázás, itt igénybe vehetjük a gyerkőcöket is. Tegyük sütőpapírra a megformázott cukrokat, majd a vízgőz felett megolvasztott csokoládéban mártóztassuk meg a cukrokat egyenként. Végül hagyjuk őket megdermedni.
1 hozzászólás

EszterSzabadkai

9 éve, 2 hónapja és 11 napja

Egyszer csináltam anyukámmal de az már nagyon régen volt. mosolygó smiley

válasz erre