31 °C
tiszta égbolt
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Maradékmentő: bejgli felfújt

2022. január 02.
53.8383
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Bár már vége a karácsonynak, rengeteg családban maradt bejgli, amit már nem biztos, hogy ugyan olyan puha és ízletes, mint az ünnepekkor volt. De nem szabad kidobni őket, helyette érdemes felfújtat készíteni belőle.


Hozzávalók:
fél rúd mákos vagy diós bejgli
1 l tej
4 db tojás
50 g vaj
1 teáskanál vanília aroma

Elkészítés:
A tejnek a felét melegítsük fel és keverjük bele a vaníliát. Közben egy tálat vajazzunk ki és helyezzük el benne a bejgli szeleteket. Öntsük le a meleg tejjel az egészet és hagyjuk picit állni. A tej másik felét közben keverjük el a tojásokkal, valamint ha valaki szeretné, akkor egy kevés fahéjat vagy cukrot keverhet bele.

Ezzel is leöntjük a bejglit, majd a maradék vajat rászórjuk. Végül előmelegített sütőben 180 fokon 40 percig sütjük. Végül lehet is fogyasztani. Lehet mellé sodót is készíteni.
nincs még hozzászólás