10 °C
borús égbolt
2024. február 23., péntek
Alfréd

Mandulás-almás kevert sütemény

2019. november 11.
13.1301
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon könnyen elkészíthető kevert sütemény, amit akar az ünnepekre is elkészíthetünk. A mandula és az alma nagyon jól kiegészíti egymást, a kevert sütemény pedig egyszerűen elronthatatlan.


Hozzávalók:
1,5 bögre liszt
1 bögre cukor
0,5 bögre darált mandula
0,5 bögre olaj
3 db alma
3 db tojás
2 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 teáskanál citromlé
70 g mandulaforgács

Elkészítés:
Az almákat pucoljuk meg, vágjuk ki a magházat és vágjuk kisebb darabokra. Locsoljuk meg citromlével és fahéjjal, majd tegyük félre. A tojásokat keverjük el a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk az almát, az olajat és a sütőporral elkevert lisztet, valamint a darált mandulát. Jól összedolgozzuk a tésztát és egy torta formába, vagy muffin formákba, vagy akár sima tepsibe is beletehetjük.

Megszórjuk mandulaforgáccsal és előmelegített sütőben 170 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
nincs még hozzászólás