30 °C
kevés felhő
2025. június 08., vasárnap
Medárd

Mandulás sült sügér

2017. január 24.
8.2291
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A hal nagyon jó fehérje forrás, valamint kevés kalóriát tartalmaz, de emellett fontos ásványi anyagokat is. Hetente legalább egyszer kellene halat ennie az embernek, ennek ellenére a magyarok többsége évente csupán pár alkalommal fogyaszt halat. Mai receptünk egy könnyed, mandulás sügér recept.
 


Hozzávalók:
600 g sügér filé
2 teáskanál cayenne bors
tengeri só, bors
1 csésze rizsliszt
2 evőkanál vaj
3 evőkanál szeletelt mandula
citromlé
petrezselyem

Elkészítés:
A halszeleteket mossuk meg, majd töröljük szárazra. Keverjük össze a cayenne borsot, a sót és a sima borsot. A fűszerkeverékkel szórjuk meg a halszeleteket, majd forgassuk meg őket a rizslisztben. Melegítsük fel a vajat és süssük meg a halak mindkét oldalát, majd tegyük félre.

A megmaradt vajban pirítsuk meg a szeletelt mandulát. Ha már kezd pirulni, locsoljuk meg citromlével és adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet is. Végül öntsük a mandulás szószt a halszeletekre.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

9 éve, 1 hónapja és 3 napja

Én kevés halat eszem, nem nagyon kedveljük.

válasz erre

Natasha

9 éve, 1 hónapja és 4 napja

Viszonylag sok halat eszem, nagyon szeretem.

válasz erre