Mai receptünk ismét egy húsvéti sütemény, amit nagyon könnyen el lehet készíteni, és így nem kell órákat tölteni a konyhában. A kuglóf mellé kínálhatunk lekvárt vagy esetleg valamilyen teát, kávét. Válasszunk különlegesebb formát, hogy elegáns legyen a végeredmény.
Hozzávalók:
300 g liszt
100 g darált mandula
100 g margarin
140 g porcukor
10 g vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
3 db tojás
1 dl habtejszín 30 %-os
1 teáskanál vanília aroma
1 narancs reszelt héja
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a sót és a mandulát szitáljuk egy tálba. Egy másikban keverjük habosra a tojásokat, a cukrokat, majd adjuk hozzá a vanília aromát és a puha margarint. Ezt követően felváltva adagoljuk hozzá a lisztes keveréket, valamint a tejszínt. A narancshéjat a végén adjuk hozzá. Egy formába tesszük a tésztát.
Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 percig sütjük a süteményt, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Érdemes porcukorral díszíteni.