9 °C
tiszta égbolt
2024. november 02., szombat
Achilles

Málnaszósz

2016. május 25.
25.9941
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Lassan érik a málna, így a mai receptünk egy könnyen elkészíthető málnaszósz, melyet ehetjük húsokhoz vagy akár grillezett sajtokhoz is. A könnyed édeskés íz nagyon jól harmonizál a grillezett húsokkal. Érdemes kipróbálni.


Hozzávalók:
300 g málna
3 evőkanál cukor
1 késhegynyi fahéj
1 késhegynyi őrölt gyömbér
1 dl víz
2 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:
A málnaszemeket mossuk meg, majd hagyjuk lecsepegni. Egy nagyobb lábosba tegyük bele a szemeket, majd adjuk hozzá a cukrot és a fűszereket. Folyamatos kevergetés mellett összefőzöm a málnákat. Ha már kezdenek szétesni a málnák és a cukor is teljesen feloldódott, akkor keverjük össze a vizet a keményítővel.

Keverjük a málnába a keményítőt és főzzük sűrű szósszá. Végül levesszük a tűzről és langyosan vagy hidegen tálaljuk. Néhány málnaszemet egészben is hagyhatunk, ilyenkor egészen későn kell beleszórni őket.
4 hozzászólás

Minoni

9 éve, 2 hónapja és 2 napja

Nem hangzik rosszul.

válasz erre

zitucska

9 éve, 2 hónapja és 2 napja

Érdekes íze lehet hússal.

válasz erre

Gizus

9 éve, 2 hónapja és 2 napja

Ezt elmentem magamnak.

válasz erre

leoni

9 éve, 2 hónapja és 2 napja

Nem is rossz ötlet ez a málnaszósz.

válasz erre