Hozzávalók:
6 db tojás
180 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
140 g finomliszt
1 kiskanál szódabikarbóna
500 g mascarpone
100 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1,5 dl habtejszín
2 citrom héja
1 citrom leve
1 csomag zselatinfix
50 g málnalekvár
néhány szem friss málna
Elkészítés:
A piskótához válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét kezdjük el egy habverővel felverni, majd amikor már kezd egy kicsit habosodni, adjuk hozzá adagokban a két féle cukrot. Nem kell nagyon sokat verni, nem kemény hab a cél. Ezután egyenként belekeverjük a tojássárgákat, majd beleszitáljuk a lisztet és a szódabikarbónát. Ezután sütőpapírral bélelt nagy lapos tepsibe öntjük a krémet, elegyengetjük és előmelegített sütőben 170 fokon 15 perc alatt megsütjük.
A még meleg piskótát érdemes feltekerni és úgy hagyni hűlni. Közben elkészítjük a krémet. A mascaponét egy tálba tesszük és hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejszínt valamint a citromok héját és levét. Összekeverjük és még beleszórjuk a zselatinfixet. A már kihűlt piskótát megkenjük a krémmel és ráteszünk egy kis lekvárt, valamint összevágott gyümölcsöt.
Óvatosan feltekerjük a piskótát és hűtőbe tesszük néhány órára. Végül lehet is fogyasztani vagy tovább díszíteni krémmel, porcukorral.