31 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Málnás panna cotta

2016. augusztus 21.
6.4543
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ismét egy könnyed és egyszerű desszert receptjét mutatjuk meg. Mivel még bőven lehet kapni friss málnát a piacokon és a boltokban, ezért a mai receptünk a málnás panna cotta. Gyorsan elkészíthetjük, csupán a hűtőben kell tartani egy ideig.


Hozzávalók:
250 g málna
5 dl habtejszín
3 dl tej
3 evőkanál cukor
1 db vanília rúd
15 g zselatin
1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:
Egy lábosba tegyük bele a tejet, a tejszínt, a cukrot és a vanília kikapart belsejét, majd egészen forrásig hevítjük. Egy keveset kiveszünk a forró keverékből és elkeverjük benne a zselatint, hogy csomómentes legyen, majd ezt is hozzáadjuk a tejszínes keverékhez.

A krémet poharakba töltjük és hagyjuk teljesen kihűlni, majd a hűtőbe tesszük. Közben a málnák nagyobb részét tegyük oda főni két evőkanál vízzel, majd a keményítőt keverjük csomómentesre kevés vízzel és szintén adjuk a málnához, hogy besűrűsödjön. Ha már sűrű a szósz, akkor szűrjük át a málnát és édesítsük ízlés szerint cukorral.

Végül hagyjuk a szószt is kihűlni, a kész panna cottákat a málnaszósszal meglocsolva és a megmaradt málnákkal tálaljuk.
1 hozzászólás

Enci

9 éve, 6 hónapja és 17 napja

Ezt szeretem. mosolygó smiley

válasz erre