Hozzávalók:
250 g málna
5 dl habtejszín
3 dl tej
3 evőkanál cukor
1 db vanília rúd
15 g zselatin
1 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés:
Egy lábosba tegyük bele a tejet, a tejszínt, a cukrot és a vanília kikapart belsejét, majd egészen forrásig hevítjük. Egy keveset kiveszünk a forró keverékből és elkeverjük benne a zselatint, hogy csomómentes legyen, majd ezt is hozzáadjuk a tejszínes keverékhez.
A krémet poharakba töltjük és hagyjuk teljesen kihűlni, majd a hűtőbe tesszük. Közben a málnák nagyobb részét tegyük oda főni két evőkanál vízzel, majd a keményítőt keverjük csomómentesre kevés vízzel és szintén adjuk a málnához, hogy besűrűsödjön. Ha már sűrű a szósz, akkor szűrjük át a málnát és édesítsük ízlés szerint cukorral.
Végül hagyjuk a szószt is kihűlni, a kész panna cottákat a málnaszósszal meglocsolva és a megmaradt málnákkal tálaljuk.