10 °C
borús égbolt
2024. február 23., péntek
Alfréd

Málnás mousse pohárdesszert

2022. június 23.
54.4891
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy frissítő málnás édesség, melynek nagyon könnyű habos állaga van. Nem túl nehéz elkészíteni és mivel itt a friss málna szezonja, ezért érdemes most kipróbálni ezt a receptet.


Hozzávalók:
350 g málna
50 g cukor
5 g zselatin
1 csomag vaníliás cukor
50 g mascarpone
225 ml habtejszín
25 g porcukor
fél citrom facsart leve
80 g édes keksz

Elkészítés:
A kekszet daráljuk le vagy törjük össze és szórjuk a poharak aljába. Ezt követően készítsük el a mousset. A zselatint szórjuk a citrom levébe és tegyük félre. A málnát a cukorral és vaníliás cukorral elkezdjük hevíteni és összeforraljuk. Ha már krémes, akkor levesszük a tűzről és átszűrjük. A még forró málnába öntjük a zselatint és hagyjuk hűlni.

A hideg tejszín kemény habbá verjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a mascarponét és a kihűlt málnát. A krémet kiadagoljuk a kekszes alapokra, majd hűtőbe tesszük az egészet néhány órára.
1 hozzászólás

Sonci

1 éve, 9 hónapja és 22 napja

Ez nagyon jó kis desszert.

válasz erre