Hozzávalók:
350 g málna
50 g cukor
5 g zselatin
1 csomag vaníliás cukor
50 g mascarpone
225 ml habtejszín
25 g porcukor
fél citrom facsart leve
80 g édes keksz
Elkészítés:
A kekszet daráljuk le vagy törjük össze és szórjuk a poharak aljába. Ezt követően készítsük el a mousset. A zselatint szórjuk a citrom levébe és tegyük félre. A málnát a cukorral és vaníliás cukorral elkezdjük hevíteni és összeforraljuk. Ha már krémes, akkor levesszük a tűzről és átszűrjük. A még forró málnába öntjük a zselatint és hagyjuk hűlni.
A hideg tejszín kemény habbá verjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a mascarponét és a kihűlt málnát. A krémet kiadagoljuk a kekszes alapokra, majd hűtőbe tesszük az egészet néhány órára.