26 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Málnás krémsütemény

2016. március 20.
2.3451
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy gyors és könnyed állagú krémsütemény receptjét hoztuk ma el, amit akár málna helyett más bogyós gyümölccsel is elkészíthetünk. Könnyen össze lehet dobni, akár vasárnap délután is, ha valami édességre vágyunk.
 


Hozzávalók:
300 g málna
250 ml tej
4 db lapzselatin
3 db tojássárgája
100 g cukor
250 g habtejszín

Elkészítés:
Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, akkor várjuk meg míg teljesen kiolvad. Ezt követően botmixerrel pürésítsük a málnát. A málnából egy keveset tegyünk félre a tálaláshoz. A zselatint áztassuk be, a tejet melegítsük fel.

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük és folyamatosan apránként adagoljuk hozzá a forró tejet is. Vízgőz felett egy habverővel addig keverjük ezt a krémet, míg sűrű nem lesz. Ha kész, akkor a meleg krémbe keverjük a zselatint, valamint a málnapürét.

Tegyük félre hűlni a krémet, közben a habtejszínt verjük kemény habbá. Ha már kellően kihűlt a krém, keverjük hozzá óvatosan a habot. Végül poharakba vagy más edénykékbe tesszük a krémet s lehűtve tálaljuk. Tegyünk rá egy kevés málnát, a félretettből.
3 hozzászólás

Sonci

10 éve, 5 napja

Gusztusos kis süti mosolygó smiley

válasz erre

moni1294

10 éve, 5 napja

Ez jó kis recept.

válasz erre

pilótakeksz

10 éve, 5 napja

Epreset jobban kedvelem.

válasz erre