Hozzávalók:
300 g málna
250 ml tej
4 db lapzselatin
3 db tojássárgája
100 g cukor
250 g habtejszín
Elkészítés:
Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, akkor várjuk meg míg teljesen kiolvad. Ezt követően botmixerrel pürésítsük a málnát. A málnából egy keveset tegyünk félre a tálaláshoz. A zselatint áztassuk be, a tejet melegítsük fel.
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük és folyamatosan apránként adagoljuk hozzá a forró tejet is. Vízgőz felett egy habverővel addig keverjük ezt a krémet, míg sűrű nem lesz. Ha kész, akkor a meleg krémbe keverjük a zselatint, valamint a málnapürét.
Tegyük félre hűlni a krémet, közben a habtejszínt verjük kemény habbá. Ha már kellően kihűlt a krém, keverjük hozzá óvatosan a habot. Végül poharakba vagy más edénykékbe tesszük a krémet s lehűtve tálaljuk. Tegyünk rá egy kevés málnát, a félretettből.