Hozzávalók:
350 g málna
300 g liszt
200 g hideg vaj
125 g porcukor
2 evőkanál cukor
1 db tojás
1 db citrom
1 teáskanál vanília aroma
1 csipet só
Elkészítés:
A lisztet tegyük egy tálba, reszeljük hozzá a citrom héját, szórjuk bele a sót és a porcukrot, majd elkeverjük. Ehhez adjuk a kockára vágott hideg vajat, a tojást és a vanília aromát. Alaposan összedolgozzuk a tésztát, majd betesszük a hűtőbe 1 órára.
A piteformát kenjük ki vajjal és liszttel, majd a tészta harmadát nyújtsuk ki és tegyük a formába. Villával szurkáljuk meg a tészta alját. Szórjuk bele a málnát és a cukrot. A tészta másik felét nyújtsuk ki, vágjuk vékonyabb csíkokra és rácsozzuk be a tésztát. Végül süssük meg előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 percig. Kihűtve tálaljuk.