30 °C
tiszta égbolt
2025. június 07., szombat
Róbert

Málnalekvár

2015. július 12.
2.8661
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Már sok helyen érik a málna, amiből nagyon finom lekvárt lehet készíteni a téli hónapokra. Most megmutatjuk, hogyan készíthető el az egyszerű málnalekvár. Még mielőtt lekvárt főznénk, először készítsük elő az üvegeket, ez egy fontos lépés.
 


Hozzávalók:
2 kg málna
1 teáskanál citromlé
400 g cukor
1 csomag zselésítő befőzőszer
2 késhegynyi nátrium-benzoát

Elkészítés:
A málnákat alaposan át kell mosni többször is, majd egy villával jó alaposan pépesíteni kell. Ha valakinek van gyümölcscentrifugája, akkor azzal. Egy nagy lábosba öntjük a málnát, a citromlevet és a zselésítőt, összekeverjük és feltesszük főni. Alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel.

A cukrot adagonként keverjük a lekvárhoz főzés közben. Ha felforrt és sűrűsödött, akkor üvegekbe töltjük, tetejére kevés nátrium-benzoát teszünk és lezárjuk. Száraz dunsztba tesszük őket és hagyjuk kihűlni.
4 hozzászólás

Móni

10 éve, 9 hónapja és 5 napja

Na ezt megcsinálom.

válasz erre

becky

10 éve, 9 hónapja és 5 napja

Nyami. Finom lehet, nem ettem még, de a málnát imádom! mosolygó smiley

válasz erre

Mirjam

10 éve, 9 hónapja és 5 napja

Nem vagyok nagyon málnás, bár ezen a képen jól néz kimosolygó smiley

válasz erre

bonita

10 éve, 9 hónapja és 5 napja

Málnát nagyon szertetem és mamámnál rengeteg van mindig.

válasz erre