Hozzávalók:
150 g vaj
150 g porcukor
250 g mascarpone
100 g liszt
250 g darált mák
6 db tojás
fél csomag sütőpor
1 db citrom
1 evőkanál tejföl
csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét, majd a sárgákat keverjük el a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a margarint is. A fehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk. A hab felét a tojássárgához keverjük.
Ezt követően adjuk hozzá a lisztet, a mákot, a citromhéjat, a tejfölt és a sütőport. Ha jól összeállt, akkor keverjük hozzá a hab másik felét is, így egy könnyed tésztát kapunk. Egy kapcsos tortaformát kenjünk ki vajjal és szórjuk meg liszttel.
Tegyük bele a masszát, majd előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt süssük meg. A mascarpone krémhez adjunk egy kevés porcukrot keverjük el. Ha megsült a tészta, akkor kicsit várjunk míg kihűl, majd vágjuk félbe és kenjük meg mascarponével a tésztát kívül is.