25 °C
borús égbolt
2025. június 02., hétfő
Kármen, Anita

Mákos-citromkrémes tekercs

2021. március 20.
85.0781
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes, mákos-citromos tekercs, ami ebéd utáni desszertnek tökéletesen. Ha valaki kedveli a mákos süteményeket, akkor ezt is egészen biztosan szeretni fogja.


Hozzávalók:
4 db tojás
8 evőkanál cukor
50 g mák
3 evőkanál étkezési keményítő
fél tasak sütőpor
1 teáskanál reszelt citromhéj
2 db tojás
100 g cukor
2 evőkanál étkezési keményítő
1 kisebb citrom leve
200 g vaj
50 g porcukor

Elkészítés:
A 4 db tojást válasszuk szét, majd verjük fel kemény habbá a fehérjét. Hozzákeverjük a 8 evőkanál cukrot és további 2-3 percig keverjük. Ezután keverjük bele a tojássárgákat, végül pedig az 50 g mákot, a 3 evőkanál keményítőt, a sütőport és a reszelt citromhéjat. Egy sütőpapírral bélelt tepsire öntjük a masszát és előmelegített sütőben süssük 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.

Egy konyharuhában még melegen feltekerjük és félre tesszük hűlni. Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a tojásokat elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a keményítőt és a citromlevet. Vízgőz felett besűrítjük a krémet. A vajat eldolgozzuk a porcukorral és adagonként keverjük a tojásos krémhez. Végül a kihűlt piskótát megkenjük a krémmel és már lehet is tálalni.
1 hozzászólás

Minoni

4 éve, 6 hónapja és 21 napja

Nem vagyok egy nagy mákimádó, de ez azért tetszik.

válasz erre