Hozzávalók:
4 db tojás
8 evőkanál cukor
50 g mák
3 evőkanál étkezési keményítő
fél tasak sütőpor
1 teáskanál reszelt citromhéj
2 db tojás
100 g cukor
2 evőkanál étkezési keményítő
1 kisebb citrom leve
200 g vaj
50 g porcukor
Elkészítés:
A 4 db tojást válasszuk szét, majd verjük fel kemény habbá a fehérjét. Hozzákeverjük a 8 evőkanál cukrot és további 2-3 percig keverjük. Ezután keverjük bele a tojássárgákat, végül pedig az 50 g mákot, a 3 evőkanál keményítőt, a sütőport és a reszelt citromhéjat. Egy sütőpapírral bélelt tepsire öntjük a masszát és előmelegített sütőben süssük 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
Egy konyharuhában még melegen feltekerjük és félre tesszük hűlni. Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a tojásokat elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a keményítőt és a citromlevet. Vízgőz felett besűrítjük a krémet. A vajat eldolgozzuk a porcukorral és adagonként keverjük a tojásos krémhez. Végül a kihűlt piskótát megkenjük a krémmel és már lehet is tálalni.