Hozzávalók:
4-5 szem krumpli
liszt
1 tojás
só
10 dkg darált mák
porcukor
1 csomag vaníliás cukor
reszelt narancshéj
2-3 evőkanál olaj
Elkészítés:
A krumplit pucoljuk meg, vágjuk kisebb darabokra és enyhén sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le és krumplinyomóval nyomjuk össze, majd hagyjuk kihűlni. Amennyi krumplink van, körülbelül annyi lisztet adunk hozzá és egy felvert tojást. Jól összedolgozzuk, ha kell még adunk hozzá lisztet.
Ha összeállt a tészta, akkor kis nudlikat formázunk belőle és enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát. Közben összeállítjuk a mákos feltétet. Ehhez a mákot és ízlés szerint porcukrot összekeverünk, hozzáadjuk a narancshéjat és a vaníliás cukrot.
Ha a nudlik megfőttek, akkor egy serpenyőbe teszünk olajat, beletesszük a nudlikat és összekeverjük a mákkal.