31 °C
borús égbolt
2025. június 27., péntek
László

Majonézes-mustáros grillezett lazac

2016. július 22.
3.6941
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A lazac az egyik legegészségesebb halfajta, ugyanis rengeteg vitamint, fehérjét és ásványi anyagot tartalmaz, de a legfontosabb tápanyaga az omega-3 zsírsav. Lazac fogyasztása mellett biztosan nem kell aggódnod a szívbetegségek miatt.
 


Hozzávalók:
500 g lazac filé
4 evőkanál friss bazsalikomlevél
4 evőkanál majonéz
2 evőkanál Dijoni mustár
2 db citrom leve

Elkészítés:
A bazsalikomleveleket vágjuk apróra, majd egy tálban keverjük össze a majonézt, a mustárt és a citromok facsart levét. Ebbe a pácba szórjuk a bazsalikomleveleket. A lazacokat mossuk meg, majd forgassuk meg a pácban és tegyük őket a hűtőbe néhány órára.

Végül grillrácson, magas hőfokon oldalanként 4-4 perc alatt készre sütjük a lazacokat.
3 hozzászólás

Mirjam

9 éve, 8 hónapja és 13 napja

Ezt tényleg lehet más húsin is kipróbálni.

válasz erre

bonita

9 éve, 8 hónapja és 13 napja

a majonéz és a mustár mindig jó páros, más húsokhoz is

válasz erre

monyó

9 éve, 8 hónapja és 13 napja

Jól hangzik ez a majonézes mustáros dolog.

válasz erre