31 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Majonézes tonhalsaláta

2017. július 26.
13.2163
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha könnyed vacsoráról van szó, akkor mindenkinek azonnal a saláta jut az eszébe. A különböző saláták nagyon jók vacsorára, de ha valóban táplálót szeretnénk enni, akkor nem mindegy mit teszünk a salátába. A tonhalsaláta kiváló energia és fehérjeforrás.


Hozzávalók:
2 doboz tonhal
1/2 csésze alacsony zsírtartalmú majonéz
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál hagyma
2-3 db csemegeuborka
pici fokhagymapor
só és frissen őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, majd egy tálban keverjük össze a lecsepegtetett tonhalat, a majonézt, a tejfölt és a hagymát. Az uborkát vágjuk össze és szintén keverjük a salátához. Ízesítsünk a fűszerekkel és lefedve tegyük néhány órára a hűtőbe. Ezután már fogyaszthatjuk is friss kenyérrel vagy zsömlével.
2 hozzászólás

Linda

8 éve, 6 hónapja és 13 napja

Én csak simán összekeverem kevertsalival és teszek rá olivát.

válasz erre

EszterSzabadkai

8 éve, 6 hónapja és 14 napja

Nagyon szeretem a tonhalsalátát bár én nem így készítem.

válasz erre