Hozzávalók:
500 g csirkemell
2 db zöld alma
1 kis fej lila hagyma
2-3 db zeller szál
só, bors
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
1 teáskanál citromlé
kevés cukor
fél teáskanál mustár
kevés olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk kisebb kockákra, majd szórjuk meg sóval és borssal. Kevés olajon pirítsuk meg a csirkét és tegyük félre hűlni. Közben az almát, a hagymát és a zellert is vágjuk kisebb kockákra. Egy tálban elkeverjük a majonézt, a tejfölt, a citromlevet, a cukrot és a mustárt, majd ízlés szerint szórjuk meg sóval és borssal.
Elkeverjük a krémet és bele szórjuk a zöldséget, gyümölcsöt. Végül a kihűlt csirkét is beleforgatjuk. Friss fűszernövénnyel lehet még rajta ízesíteni. Behűtve fogyasszuk.