Mai receptünk egy nagyon ízletes és könnyen elkészíthető, laktató babfőzelék, amit akár a hosszúhétvégén is elkészíthetünk nagyobb mennyiségben, így nem kell a főzéssel bajlódni. Hússal és hús nélkül is lehet fogyasztani.
Hozzávalók:
800 g konzerv bab
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
200 g tejföl
2 evőkanál liszt
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 db babérlevél
1 teáskanál piros paprika
1 evőkanál majoránna
só, bors
kevés olaj
ízlés szerint füstölt hús
Elkészítés:
A húst vágjuk össze és kevés olajon pirítsuk egy kicsit meg, majd szedjük ki és dobjuk rá az apróra vágott hagymát. Üvegesre pároljuk a hagymát, majd mehet hozzá az apróra vágott fokhagyma, a sűrített paradicsom és a fűszerek. Kevés vízzel felöntjük, majd mehet bele a lecsepegtetett bab és visszatehetjük a húst is. Tegyünk bele még vizet, ha szükséges.
Fedő alatt főzzük 10-15 percig, végül tejföllel és liszttel behabarjuk az alapot, hogy krémes, sűrű állagot kapjunk. Petrezselyemmel megszórva lehet tálalni.