Hozzávalók:
6 db zsömle vagy kifli
5 evőkanál lekvár (barackos ajánlott)
7 dl tej
egy kevés reszelt citrom- vagy narancshéj
5 db tojássárgája és fehérje
30 g porcukor
6 dkg alma
100 g kristálycukor
egy kiskanál fahéj
Elkészítés:
Kezdésnek kivajazzuk, majd zsemlemorzsával megszórjuk a tepsit. A száraz pékárut apró szeletekre vágjuk és külön tálba tesszük. Kiöntjük a tejet egy újabb tálba, hozzáadjuk a narancs- és/vagy citromhéjat, és egyben felforraljuk az egészet. Ezt ráöntjük a kiflikre és a zsemlékre. Ehhez hozzáadjuk még a porcukor segítségével fehéredésig habosított tojássárgát.
Az így kapott masszát a kivajazott tepsibe nyomkodjuk és megkenjük lekvárral. Ekkor meghámozzuk az almákat, felszeleteljük őket, és egy kis fahéjjal, valamint cukorral megpirítjuk mindegyiket, és ha elkészült, rátesszük a darabkákat a massza tetejére szépen, egyenletesen.
A tepsit 170 Celsius fokra előmelegített sütőbe tesszük legalább 30 percre. Közben tojáshabot keverünk úgy, hogy tojásfehérjét cukorral kemény habbá verjük, és végül azt oszlatjuk majd el az alma tetején. Ha ez megtörtént, az egészet még egyszer visszatesszük a sütőbe és 5-10 percen át sütjük.