11 °C
szórványos felhőzet
2024. március 03., vasárnap
Kornélia

Macaron készítés

2014. február 21.
3.7081
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A macaron sütemények berobbantak pár év alatt a köztudatba, mely egy eredetileg olasz sütemény, de Franciaországban terjedt el, így manapság már egy francia édességnek tekintjük. Elkészítése komoly odafigyelést igényel, így csak az álljon neki, akinek türelme van hozzá.


Hozzávalók:
200 g porcukor
200 g mandulaliszt
75 g tojásfehérje
200 g kristálycukor
65 ml víz
75 g tojásfehérje
ételfesték

Töltelékhez:
lekvár
csoki krém
citromos krém

Elkészítés:
Mielőtt nekiállunk a desszert elkészítéséhez egy fontos konyhai eszközt szerezzünk be, mégpedig egy hőfokmérőt, ugyanis a cukorszirup elkészítésénél fontos lesz a hőmérséklet.

Első lépésként a porcukrot, a mandulalisztet és az első adag tojásfehérjét egy tálba tesszük és a kezünkkel összedolgozzuk, hogy egy marcipán szerű masszát kapjunk. Ezt követően készítsük el a cukorszirupot. Ehhez a vizet és a kristálycukrot egy lábosban elkezdjük felmelegíteni az összetevőket, közepes lángon. Pontosan 121 fokig főzzük.

Miközben fő a cukorszirup, addig a másik adag tojásfehérjét kemény habbá verjük. Amikor a szirup elérte a megfelelő hőfokot, elkezdjük a tojásfehérjehabhoz hozzáadni, miközben folyamatosan tovább habosítjuk a habverővel. Közben egy kevés ételszínezéket adunk a habhoz. Addig keverjük folyamatosan a habot, amíg nem hűl ki.

Egy keverőkanál segítségével óvatosan, darabonként adjuk a tojáshabot a marcipános masszához. Szép sima masszává dolgozzuk a keveréket. A habot nem kell félteni, nem baj ha összeesik. Ezt követően egy sima csöves nyomózsákba teszünk a masszából, majd egy fél órát pihentetjük benne. Egy szilikonos sütőpapírra 2-3 cm távolságban, kis köröket nyomunk ki. A sütőlemezt néhányszor csapkodjuk az asztalhoz, hogy elterüljenek a körök.

Ismét jön egy pihentetés, körülbelül 40-50 percig, majd 130 fokos, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni a macaronokat, majd ízlés szerint megtöltjük őket. Lehetőség szerint fél napra tegyük a hűtőbe a macaronokat, egy légmentesen lezárt dobozba.
7 hozzászólás

vyck66

10 éve, 8 hónapja

Nem mertem még nekifogni,de egyszer nekikezdek

válasz erre

bonita

10 éve, 10 hónapja és 22 napja

Nem könnyű a recept, de a sütit imádom! röhögő smiley

válasz erre

hemberender

10 éve, 10 hónapja és 22 napja

Imádom!!! De meg nem csinálnám!röhögő smiley

válasz erre

Lili

10 éve, 10 hónapja és 23 napja

Ezt nagyon nehéz megcsinálni te jó ég!meglepett smiley

válasz erre

Linda

10 éve, 10 hónapja és 23 napja

Én eddig egyszer ettem, de ne igazán jött be.

válasz erre

Mirjam

10 éve, 10 hónapja és 23 napja

Azért tényleg nem egy egyszerű egy édesség.

válasz erre

Edina

10 éve, 10 hónapja és 23 napja

Hmmmm, nyami mosolygó smiley

válasz erre