27 °C
erős felhőzet
2024. június 22., szombat
Paulina

Macaron készítés

2014. február 21.
3.7521
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A macaron sütemények berobbantak pár év alatt a köztudatba, mely egy eredetileg olasz sütemény, de Franciaországban terjedt el, így manapság már egy francia édességnek tekintjük. Elkészítése komoly odafigyelést igényel, így csak az álljon neki, akinek türelme van hozzá.


Hozzávalók:
200 g porcukor
200 g mandulaliszt
75 g tojásfehérje
200 g kristálycukor
65 ml víz
75 g tojásfehérje
ételfesték

Töltelékhez:
lekvár
csoki krém
citromos krém

Elkészítés:
Mielőtt nekiállunk a desszert elkészítéséhez egy fontos konyhai eszközt szerezzünk be, mégpedig egy hőfokmérőt, ugyanis a cukorszirup elkészítésénél fontos lesz a hőmérséklet.

Első lépésként a porcukrot, a mandulalisztet és az első adag tojásfehérjét egy tálba tesszük és a kezünkkel összedolgozzuk, hogy egy marcipán szerű masszát kapjunk. Ezt követően készítsük el a cukorszirupot. Ehhez a vizet és a kristálycukrot egy lábosban elkezdjük felmelegíteni az összetevőket, közepes lángon. Pontosan 121 fokig főzzük.

Miközben fő a cukorszirup, addig a másik adag tojásfehérjét kemény habbá verjük. Amikor a szirup elérte a megfelelő hőfokot, elkezdjük a tojásfehérjehabhoz hozzáadni, miközben folyamatosan tovább habosítjuk a habverővel. Közben egy kevés ételszínezéket adunk a habhoz. Addig keverjük folyamatosan a habot, amíg nem hűl ki.

Egy keverőkanál segítségével óvatosan, darabonként adjuk a tojáshabot a marcipános masszához. Szép sima masszává dolgozzuk a keveréket. A habot nem kell félteni, nem baj ha összeesik. Ezt követően egy sima csöves nyomózsákba teszünk a masszából, majd egy fél órát pihentetjük benne. Egy szilikonos sütőpapírra 2-3 cm távolságban, kis köröket nyomunk ki. A sütőlemezt néhányszor csapkodjuk az asztalhoz, hogy elterüljenek a körök.

Ismét jön egy pihentetés, körülbelül 40-50 percig, majd 130 fokos, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni a macaronokat, majd ízlés szerint megtöltjük őket. Lehetőség szerint fél napra tegyük a hűtőbe a macaronokat, egy légmentesen lezárt dobozba.
7 hozzászólás

vyck66

10 éve, 11 hónapja és 27 napja

Nem mertem még nekifogni,de egyszer nekikezdek

válasz erre

bonita

11 éve, 2 hónapja és 21 napja

Nem könnyű a recept, de a sütit imádom! röhögő smiley

válasz erre

hemberender

11 éve, 2 hónapja és 21 napja

Imádom!!! De meg nem csinálnám!röhögő smiley

válasz erre

Lili

11 éve, 2 hónapja és 21 napja

Ezt nagyon nehéz megcsinálni te jó ég!meglepett smiley

válasz erre

Linda

11 éve, 2 hónapja és 21 napja

Én eddig egyszer ettem, de ne igazán jött be.

válasz erre

Mirjam

11 éve, 2 hónapja és 22 napja

Azért tényleg nem egy egyszerű egy édesség.

válasz erre

Edina

11 éve, 2 hónapja és 22 napja

Hmmmm, nyami mosolygó smiley

válasz erre