Hozzávalók:
A piskótához:
5 db tojás
5 evőkanál porcukor
4 evőkanál rétesliszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 kiskanál sütőpor
A krémhez:
150 g vaj
100 g porcukor
30 g cukrozatlan kakaópor
2,5 dl tej
3 evőkanál rétesliszt
150 g meggybefőtt
0,5 dl meggylé
1,5 dl sütőrum
1 csomag vaníliás cukor
A csokimázhoz:
100 g étcsokoládé
100 g vaj
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat válasszuk szét, majd a sárgákat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá fokozatosan a kakaóport, a lisztet és a sütőport. Ezt követően a fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a kakaós masszához. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a tésztát és előmelegített sütőben, 175 fokon 20-25 percig sütjük. vagy tűpróbáig.
Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. Ehhez a lisztet belekeverjük a tejbe és sűrűre főzzük, majd félre tesszük kihűlni. A vajat, a porcukrot és a kakaóport szép habosra keverjük, majd hozzáadjuk a már kihűlt tejes masszát. A meggy szemeket áztassuk bele a rumba, csöpögtessük le és keverjük a masszánkhoz. Közben adjuk hozzá a meggylét és a vaníliás cukrot is.
Ha a tészta megsült, megvárjuk míg kihűl és rátesszük a krémet. Szép egyenletesen eloszlassuk. Néhány órára a hűtőbe tesszük az egészet, hogy megdermedjen a krém. A csokimázhoz a csokit törjük darabokra és vízgőz felett olvasszuk meg, majd adjuk hozzá a vajat. Megvárjuk míg kissé kihűl és szépen ráöntjük a krémünk tetejére. Ismét hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a tortánk.