13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

Lisa Graf: Dallmayr - A szép élet álma - könyvajánló

2023. február 20.
89.1481
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Talán sokan ismerik a Dallmayrt, Európa legnagyobb csemegeüzletét és az egyik legismertebb német kávémárkát, mely mind a mai napig családi vállalkozás maradt és több mint 300 éves múltra tekint vissza - ezt dolgozta fel legújabb regényében Lisa Graf írónő.


A Dallmayr - A szép élet álma című regény elkalauzol bennünket az 1900-as évek elejére, Münchenben, ahol a Randlkofer család sikeresen vezeti a város egyik legnépszerűbb és elegánsabb Dallmayr csemegeboltját a Diener utcában. A vásárlók különleges gyümölcsökhöz, csokoládékhoz és kávékhoz juthatnak hozzá. Ám egy napon meghal a vállalkozás vezetője, Anton, ami miatt veszélybe kerül a csemegebolt jövője, ugyanis a férfi öccse akarja átvenni a bolt felett a hatalmat.

Ezt persze nem hagyhatja Anton felesége, Therese, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje a családi vállalkozást és nőként tovább vigye az üzletet. Mindeközben nyomon követjük a valós Randlkofer család izgalmas és nem mindennapi történetét. Továbbá beleláthatunk az asszony nem mindennapi marketingterveibe és különleges receptjeit is elárulja az olvasónak. (Kossuth Kiadó, 5.500,-)
2 hozzászólás

pilótakeksz

1 éve, 2 hónapja és 26 napja

Érdekesen hangzik ez a könyv.

válasz erre

Kicsilány06

1 éve, 3 hónapja és 3 napja

Szuőer ajánló, köszönjük szépen!

válasz erre