7 °C
szórványos felhőzet
2023. március 28., kedd
Gedeon, Johanna

Lisa Graf: Dallmayr - A szép élet álma - könyvajánló

2023. február 20.
78.9041
Mariann profilja, adatai
Mariann
Talán sokan ismerik a Dallmayrt, Európa legnagyobb csemegeüzletét és az egyik legismertebb német kávémárkát, mely mind a mai napig családi vállalkozás maradt és több mint 300 éves múltra tekint vissza - ezt dolgozta fel legújabb regényében Lisa Graf írónő.


A Dallmayr - A szép élet álma című regény elkalauzol bennünket az 1900-as évek elejére, Münchenben, ahol a Randlkofer család sikeresen vezeti a város egyik legnépszerűbb és elegánsabb Dallmayr csemegeboltját a Diener utcában. A vásárlók különleges gyümölcsökhöz, csokoládékhoz és kávékhoz juthatnak hozzá. Ám egy napon meghal a vállalkozás vezetője, Anton, ami miatt veszélybe kerül a csemegebolt jövője, ugyanis a férfi öccse akarja átvenni a bolt felett a hatalmat.

Ezt persze nem hagyhatja Anton felesége, Therese, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje a családi vállalkozást és nőként tovább vigye az üzletet. Mindeközben nyomon követjük a valós Randlkofer család izgalmas és nem mindennapi történetét. Továbbá beleláthatunk az asszony nem mindennapi marketingterveibe és különleges receptjeit is elárulja az olvasónak. (Kossuth Kiadó, 5.500,-)
2 hozzászólás

pilótakeksz

1 hónapja, 3 napja

Érdekesen hangzik ez a könyv.

válasz erre

Kicsilány06

1 hónapja, 1 hete

Szuőer ajánló, köszönjük szépen!

válasz erre