Mai receptünk egy ízletes, nyárias, citromos édesség, amit egészen biztosan imádni fog a család. Ha már unod a klasszikus kávés tiramisut, akkor érdemes kipróbálni ezt a citromos finomságot. Nyáron kifejezetten jól fog esni egy ilyen üdítő desszert.
Hozzávalók:
Limoncello szirup
100 g kristálycukor
2 evőkanál citromhéj
78 ml citromlé
120 ml Limoncello likőr
Mascarpone krém
450 g mascarpone
2 evőkanál citromhéj
3 evőkanál citromlé
2 evőkanál Limoncello likőr
350 ml tejszín
40 g porcukor
1-2 csomag babapiskóta
Elkészítés:
Először készítsük el a szirupot. Egy edényben keverjük össze a cukrot, a citromlét, a citromhéjat, majd melegítsük fel. Ha már a cukor elolvadt, akkor levesszük a tűzhelyről és mehet bele a limoncello likőr. Ezt tegyük félre hűlni. Addig elkészítjük a krémet. Ehhez a krémsajtot, a citromhéjat, a citromlét és a limoncellot összekeverjük. A tejszínt felverjük a cukorral, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverjük.
A babapiskótákat belemártjuk a szirupba, majd egy rétegben egy tál aljába rakjuk. Mehet rá egy réteg krém, majd még egy réteg babapiskóta és krém. Végül a maradék szirupot a krém tetejére csorgatjuk.