Hozzávalók:
2 db egész csirkecomb
fél fej lilakáposzta
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors
250 ml alaplé
60 ml vörösbor
1 db babérlevél
1 teáskanál szegfűbors
2 teáskanál barna cukor
Elkészítés:
A csirkecombokat megtisztítjuk, majd megszórjuk sóval és borssal. Egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukat megpirítjuk, kezdjük a bőrös oldallal, hogy a zsírja kisüljön. Közben a káposztát vágjuk vékonyabb csíkokra, a hagymával együtt, a fokhagymát pedig apróra. Egy tepsi aljába öntsük bele a csirke kisült zsírját, erre mehet rá a káposzta, a hagyma, a fokhagyma és a fűszerek összekeverve.
Öntsük fel a káposztát az alaplével és a borral, majd helyezzük rá a két csirkecombot. Fedjük le és előmelegített sütőben 180 fokon süssük 40 percig. Ezután vegyük le a fedőt vagy fóliát, majd 200 fokon, grill fokozaton süssük további 10-15 percig a csirkéket, hogy kellően megpiruljanak. Lehet mellé burgonyát tálalni, de így is fogyasztható.
