8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Országos pályaorientációs programot indít a Huawei fiatal nők számára

2022. október 19.
46.0431
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A technológiai vállalat számára mindig fontos volt, hogy ne csak a férfiakat támogassák az IT szakmában, hanem a nőket is, ugyanis ennek az ágazatnak is szüksége van a tehetséges lányokra, nőkre.

Éppen ezért a "Women in Technology" programsorozat részeként a Huawei Technologies országos pályaorientációs programmal szeretne nyitni a 16-19 éves fiatal lány korosztály felé, hogy vonzóvá tegye a nők, lányok számára az IT- és mérnökszakmákat, valamint a technológiai ágazatot.

Idén először négy helyszínen, Győrben, Kecskeméten, Budapesten és Oroszlányban hat alkalomból álló ingyenes műhelyfoglalkozásokon vehetnek részt, amely betekintést nyújt a gyakorlati mérnöki munkába, és az infokommunikációs cégek életébe.

A workshopok mellett a tanulóknak lehetőségük nyílik a Huawei a kontinensen egyedülálló technológiákat alkalmazó Európai Ellátó Központját is meglátogatni Pátyon. A vállalat globálisan és helyi szinten is igyekszik a jövőben olyan programokat támogatni és indítani, melyek kifejezetten a nők szerepvállalását igyekszik elősegíteni.