5 °Cborús égbolt
2022. december 05., hétfő • Vilma

Natalie Livingstone: A Rothschild család asszonyai - könyvajánló

Mariann , 2022. október 23.
A Rothschild család történetét már sokszor sokan megírták különböző nézőpontokból, ám a dinasztia női tagjairól ezidáig nem készült olyan regény, ami megfelelően bemutatná azt, milyen nehéz is volt beilleszkedniük zsidóként a keresztény társadalomba.


A történész Natalie Livingstone Németországból indulva, London keleti végétől az Egyesült Államok keleti partvidékéig, skót kastélyokon és a Bletchley Parkon át Buchenwaldig, a Vatikántól Palesztináig követi nyomon a Rothschild család angol ága asszonyainak rendkívüli életét a XIX. század hajnalától a XXI. század elejéig. A Rothschild család asszonyai című könyvből megismerhetjük, hogyan alakítottak saját dinasztiát a nők.

Befolyásos társasági háziasszonyok és tehetséges diplomaták lettek, választási kampányokat koreografáltak, tanácsokat adtak miniszterelnököknek, kiálltak a társadalmi reformok mellett - és a tőzsdén kereskedtek. Ebben a könyvben ismét bebizonyosodik az a közmondás, miszerint minden sikeres férfi mögött áll egy erős nő! (5.499,- Európa kiadó)
 
1 hozzászólás

EszterSzabadkai • Überbrutál #1 • 1 hónapja, 1 hete és 5 napja

Még nem hallottam róluk