15 °Ctiszta égbolt
2022. október 06., csütörtök • Brúnó, Renáta

Nagy kijelző, kényelmes klaviatúra - kezünkben az Acer Aspire 3

Mariann , 2022. szeptember 21.
Az Acer fejlesztői igyekeznek olyan készülékeket megalkotnak, melyek tökéletes akár otthoni, iskolai vagy munkahelyi használatról legyen szó. Az Acer Aspire 3 is egy ilyen nagyszerű eszköz, melyből nemrégiben nálunk járt egyik modelljük, amit a tesztelés alatt nagyon megkedveltünk és alábbi cikkünkben részletesebben is bemutatjuk mire képes, mit szerettünk benne.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Ha munkáról van szó, akkor az ember igyekszik olyan laptopot választani magának, aminek nagy a kijelzője, kényelmes a klaviatúrája és jól bírja az akkumulátora is. Nos, a Aspire 3 mindezeket tudja, ráadásul árban is verhetetlen, de erről későbbiekben beszélünk. Először lássuk a külsőt. Az Aspire 3-ból a csinos Lava Red színűt kaptuk kézhez, hiszen mi csajok, szeretjük a szép színeket, ehhez még a manikűrünket is igazíthatjuk.

Nagy kijelző, kényelmes klaviatúra - kezünkben az Acer Aspire 3 - 2. kép

A laptop 1,7 kg, ami kicsit soknak tűnik, de cserébe egy 15,6"-os, Full HD felbontású, matt kijelzővel felszerelt készüléket kapunk. Ezen akár nagyobb excel fájlokat is megnyithatunk, így sokkal kényelmesebbé válik a munka. Ráadásul matt a kijelző felülete, ezért nagyobb fényben, napsütésben is jól lehet rajta dolgozni. A felhasználó szemét pedig az Acer BlueLightShield technológia védi a káros kék fénytől.

Ahogy azt már említettük, ennek a készüléknek a klaviatúrája nagyon kényelmes, ez volt az egyik ok, amiért megkedveltük. Méretéből adódóan nagyon könnyen lehet rajta gépelni, halk a billentyűzete és a touchpadon is egyszerűen lehet mozdulatokat tenni. A laptopot felnyitva kissé megemelkedik a klaviatúra is, mely az ergonomikus forgópántos kialakításnak köszönhetően nem csak kényelmesebbé teszi a pötyögést, de a hűtés is hatékonyabban működik. Az egyetlen dolog amit talán hiányoltunk, a billentyűzet világítás.

Nagy kijelző, kényelmes klaviatúra - kezünkben az Acer Aspire 3 - 3. kép

Mivel ezt a laptopot elsősorban munkára és tanulásra ajánlja maga a gyártó, ezért nem hiányozhatnak róla a különböző csatlakozó portok sem. Találunk rajta 3 db USB csatlakozót, ebből kettő 3.2-es, valamint egy HDMI portot, egy jack dugót és egy gyors Ethernet csatlakozót. Talán egy USB-C csatlakozónak még örültünk volna, de nem feltűnő a hiánya.

A borítás alatt az Intel i3-as processzora dolgozik, mely mellett egy 8GB-os memória és egy 256GB SSD kártya működik. Természetesen a legújabb Windows fut a gépen, ami rengeteg olyan funkciót kínál, mely megkönnyíti a munkát. Az akkumulátora hivatalosan 8 órát bír, nálunk több internet ablak megnyitásakor, videó lejátszással és e-mailezéssel körülbelül 6-6,5 órát bírt ki, ami majdnem egy teljes munkanap, nagyon elégedettek voltunk vele.

Nagy kijelző, kényelmes klaviatúra - kezünkben az Acer Aspire 3 - 4. kép

Ár-érték arányban nálunk verhetetlen

A kinézete, a funkciói és a kényelme miatt olyan felhasználóknak ajánljuk az Acer Aspire 3 laptopot, akik sokat gépelnek otthon, munkahelyükön vagy éppen az iskolában, hiszen ez az egyik legkényelmesebb modell, amivel eddig találkoztunk. A készülék már 242.000 forinttól elérhető, ami egy nagyon kedvező ár, ezért is mondhatjuk rá, hogy az egyik legjobb választás a piacon, amennyiben egy középkategóriás laptopot szeretnénk választani.
 
2 hozzászólás

Minoni • Nagymester #2 • 6 napja és 22 órája

Nincs túlcsicsázva, a színe nagyon tetszik!

EszterSzabadkai • Überbrutál #1 • 2 hete és 1 napja

Tényleg jó ára van.