9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Internetes trollok miatt lett öngyilkos a tinédzser

2014. március 07.
1.9441
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Újabb áldozata van az internetes trolloknak, avagy a világhálón névtelenül becsmérlő, kötekedő és direkt feszültséget szító embereknek, akik egy tinédzser fiút addig szipolyoztak, amíg végül öngyilkos nem lett.

Az elképesztő esetről a Mirror magazin számolt be a nagyvilágnak.

A 16 éves Martin Holder édesanyja szerint kisfiát a névtelen internetes kommentelők kergették a halálba, mert gyermekének a zenélés volt a hobbija, így rendszeresen készített magáról olyan videókat, amelyeken énekel és zenél, ezeket pedig meg is osztotta a népszerű közösségi portálokon.

A fiú édesanyja szerint nagyon érzékeny gyermek volt, aki ezáltal könnyű préda lett a névtelen kommentelők számára, így mielőtt saját szobájában felakasztotta volna magát, letörölte videóit a világhálóról, és bár búcsúlevelet nem írt, egy rövid üzenetet hátrahagyott.

Ezt az üzenetet az ablakára írta fel, ujjával a porba karcolva, miszerint az előtte álló sötétség korántsem olyan, mint amilyennek mások hiszik. Ezzel az üzenettel hagyta itt az életet egy mindössze 16 éves fiú azért, mert mások a névtelenség homályába burkolózva úgy érzik: bármit megtehetnek.