10 °C
enyhe eső
2024. április 24., szerda
György

Így pakolj be nyaralásra kézipoggyászodba

2022. július 09.
42.1281
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Itt a nyár, sokan utaznak ilyenkor egzotikus helyekre, tengerpartra vagy különböző városokba, ám idén sokakat meglepetés érhet a reptereken, ugyanis egyre nagyobb káoszt okoz a munkaerőhiány. Sok a járattörlés és a csomagok is könnyebben elvesznek. Éppen ezért szeretnénk néhány tippet adni ahhoz, hogyan pakolj be akár egy hétre kézipoggyászodba.


Mini termékek

Ha tusfürdőről, samponról és fogkrémről beszélünk, akkor válasszunk ezekből utazó kiszerelésű termékeket, hiszen ezek általában 100 ml alatt vannak és fel lehet őket vinni kézipoggyászban is. Ráadásul a kis méret kis helyet foglal el. Érdemes akár szilárd termékeket választani a folyadék helyett, például szilárd sampont vagy szilárd fogkrém tablettát. Ezekkel rengeteg helyet spórolhatunk meg a bőröndben.

Fésűből is érdemes kisebb méretet beszerezni, így ez sem fog felesleges helyet elvenni a többi cucctól. Gyógyszereidből csak azokat vidd, ami feltétlenül szükséges és csak az adott időre elegendő mennyiséget rakd el.

Így pakolj be nyaralásra kézipoggyászodba - 2. kép

Kevés ruha

Próbáljunk meg minél kevesebb ruhát pakolni és inkább, ha van rá lehetőség, mossuk ki a koszos ruháinkat a szálláson, így egy kisebb bőröndbe is bepakolhatunk. Készítsünk listát, mire lesz szükségünk a nyaralás alatt. Fürdőruha és a fehérnemű kevés helyet foglal, melltartó helyett fürdőruhát is felvehetünk az esti sétához, ebből sem kell túl sokat vinni magunkkal. Utazásnál válasszunk cipőt és csak egy plusz papucsot tegyünk be, amit mindenhova fel tudunk venni.

Jól válogassuk össze a ruháinkat, de egy-két melegebb pulcsit és nadrágot is tegyünk el. A leggingsek nagyszerűek lehetnek, hiszen vékonyak és kis helyet foglalnak el.

Univerzális töltő

Ha a műszaki eszközökről van szó - telefon, tablet - próbáljunk meg egy töltőt vinni, egy univerzálisat, ami szinte mindegyik eszközünket fel tudja tölteni. Így tudsz spórolni a hellyel. Ne a legnagyobb fényképezőgépet vidd magaddal - ha csak nem vagy profi fotós -, inkább telefonoddal próbálj meg képeket készíteni vagy egy egyszerűbb, kisebb fényképezőgéppel. Egy powerbank is a segítségünkre lehet ha a reptéren ragadunk és nem tudjuk tölteni telefonunkat. Érdemes egy erősebbet beszerezni, ezek sem foglalnak nagy helyet.

Így pakolj be nyaralásra kézipoggyászodba - 3. kép

Kisebb táska minden másnak

A kézipoggyász mellett általában felengednek egy kisebb kézitáskát is a repülőre, ebben mindenképpen az iratokat és a pénzt tegyük el, valamint telefonunkat és egy jó könyvet. Könyv nélkül ne is induljunk el nyaralni, ha van egy tabletünk vagy ebook olvasónk, akkor szerencsések vagyunk, hiszen még kisebb helyet fognak foglalni a digitális könyvek. Legyen nálunk készpénz és bankkártya is, de ami a legfontosabb, legyen utasbiztosításunk. Most különösen fontos az utasbiztosítás, hiszen ha törlik a járatunkat, akkor a biztosítás jól jöhet.

Ha mindent sikerült összepakolnod és a kézipoggyászba beleraknod, akkor már csak a súlyt kell lemérni, hiszen nem lépheti át átlagosan a 10 kg-ot, ami azért elég sok. Ezt nehéz is lenne átlépni, éppen ezért haza fele sem szabad telirakni szuvenírekkel, érjük be néhány hűtőmágnessel.
2 hozzászólás

monyó

1 éve, 11 hónapja és 10 napja

Szörnyű ami most van. Mi inkább csak elmegyünk majd balcsira vagy egy wellness szállodába.

válasz erre

baboka

1 éve, 11 hónapja és 10 napja

Nagyon durva ami a reptéren van. De nem könnyű kis bőröndbe bepakolni.

válasz erre