9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Így maradhat a legkönnyebben tartós a házasságod

2014. január 15.
2.2261
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A tartós házasság titkát talán még azok sem tudják, akik házasságügyi tanácsadóként dolgoznak, ez azonban nem jelenti azt, hogy nincsenek olyan tippek és trükkök, amelyeket nem lehetne kipróbálni, de sokkal inkább megfogadni ahhoz, hogy ne álljunk be a sorba, ne eldobjuk párjainkat, mint egy elhasznált ruhaneműt, hanem inkább kitartsunk mellettük, és felfrissítsük a kapcsolatot, ha kell. Íme néhány jó tanács ehhez!

/>
Így maradhat a legkönnyebben tartós a házasságod - 2. kép

A házasság néha egyáltalán nem egyszerű, hiszen nincs két olyan ember, akik képesek mindig megérteni egymást. Egy jól működő kapcsolatban azonban a két félnek szem előtt kell tartania a másik olyan fontos dolgait, és életeseményeit, mondhatni mindennapi teendőit, vagy életének kiemelkedő fordulópontjait, amelyek kiemelkedően jelentősek. Legyen szó akár egy koncertről, akár egy munkahelyi partiról, akár olyan alapvető dolgokról, mint a menopauza. A lényeg, hogy beszéljünk, mindig kommunikáljunk egymással, még ha néha nehéz is! Beszéljük meg félelmeinket, céljainkat, de legfőképpen érzelmeinket!

Egy egészséges házasságban az egymás iránt érzett szeretet és csodálat elengedhetetlenül fontos. Ha valaki csak egy kicsit is lenézi, alacsonyabb rendűnek gondolja a másikat, nem érzi tiszteletreméltónak, vagy megbecsülésre érdemesnek, akkor ott valamelyik féllel súlyos problémák vannak, a kapcsolat pedig halálra van ítélve. Éppen ezért fontos, hogy mindig emlékezzünk arra, miért is szerettünk bele annak idején a másikba, és ha ez hiányzik, vagy kiveszett, meg kell beszélni, és fel kell éleszteni.

Egy párkapcsolatban a felek között fontos, hogy hatással legyenek egymásra. Lényeges, hogy a negatív hatást ne vegyük át, mindig csak a pozitívat, de engedjük, hogy a másik hatása alá kerüljünk. Ez különösen jó lehet a fontosabb döntésekben, amelyek a házasságok legkomolyabb konfliktusforrásai. Ha hajlandóak vagyunk hatás alá kerülni, és hatással lenni, akkor a kompromisszum és a meggyőzés is könnyen megy majd.

Így maradhat a legkönnyebben tartós a házasságod - 3. kép

A problémákat ugyanis meg kell oldani, ám nem ordítozással, nem makacssággal, sokkal inkább figyelmességgel és kölcsönös megértéssel. Fontos például, hogy sose támadjuk párunkat ok nélkül, ne hibáztassuk, de adjuk tudtára, hogy valami nem jó, és ne csak parancsoljuk neki a változást, segítsük is a változást, együtt tegyünk érte.

A problémamegoldás egy nagyon nehéz műfaj, ezt mindenki elismeri, és vannak felek, akik erre bizony alkalmatlanok. Próbálkozni azonban mindig lehet, de amennyiben valaki nem tud bocsánatot kérni, netán nem tudja belátni a hibáit, akkor az a kapcsolat halálra van ítélve. Szerencsére ezeket már a házasság előtt fel lehet ismerni, így még időben léphetünk, hiszen egy ilyen párral a problémamegoldás kínszenvedés lesz.

A legtöbb házasságon belüli konfliktus abból gyökerezik, hogy a két fél olyan álmokkal vagy tervekkel rendelkezik, amelyeket egyszerűen nem oszt meg a másikkal, és a kudarc miatt inkább magukban tartják ezeket. Egy boldog házasságban azonban a felek megbeszélik céljaikat, sőt mi több, a mindennapjaikat úgy alakítják, hogy a másik céljai is szem előtt maradjanak.

Természetesen a tökéletes boldogsághoz elengedhetetlen, hogy kialakításra kerüljön egy közös cél. Ha a házastársak rendelkeznek egységes célokkal - elég, ha csak apróságokkal is -, akkor sokkal nehezebben fut zátonyra az a kapcsolat, és a konfliktusok is sokkal könnyebben megoldódnak majd. Címszavakban tehát a hosszú házasság titkának alapjai a megértés, a kölcsönös tisztelet, valamint a kommunikáció.
5 hozzászólás

krisztike

11 éve, 1 hónapja és 22 napja

Jó tanácsok!

válasz erre

bonita

11 éve, 1 hónapja és 22 napja

tisztelni és becsülni kell a párunkat és azért csodálni is kell néha

válasz erre

Lili

11 éve, 1 hónapja és 22 napja

quintipor írta:
Van benne igazság, bár a másik csodálata... !?
Van benne ráció.... Kell csodálni a párodat szerintem minden nap egy kicsit...

válasz erre

quintipor

11 éve, 1 hónapja és 22 napja

Van benne igazság, bár a másik csodálata... !?

válasz erre

krisztike

11 éve, 1 hónapja és 22 napja

ezek tök jó tippek mosolygó smiley

válasz erre