15 °Cborús égbolt
2022. október 06., csütörtök • Brúnó, Renáta

Igazi társ a hétköznapi takarításban - kipróbáltuk a Rowenta X-Plorer Serie 60 robotporszívót

Mariann , 2021. január 17.
Manapság egyre több okos kütyü vesz minket körbe, melyek arra hivatottak, hogy megkönnyítsék a mindennapi életünket. Nincs ez másképp a takarító eszközöknél sem, ahol néhány éve megjelentek a robotporszívók, melyek rengeteget segítenek a háziasszonyoknak. Nemrégiben a szerkesztőségünkben járt a Rowenta egyik robotporszívója, mely teljes mértékben elnyerte a szerkesztőség női tagjainak tetszését, de bővebben alábbi cikkünkben olvashatsz a porszívóról.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Amikor egy háztartásban vannak gyerekek és még háziállatok is, akkor bizony elkerülhetetlen, hogy folyamatosan kosz és porcicák jelenjenek meg a lakás különböző részein, amit gyakran kell a háziasszonyoknak takarítani. Nos, az ő életüket tudja a leginkább megkönnyíteni egy olyan eszköz, mint például a Rowenta X-Plorer Serie 60 robotporszívója, mely nem csak az egyik legvékonyabb porszívó a piacon, de különleges keféinek köszönhetően az állatszőrrel is könnyedén elbánik. De lássuk, mitől annyira jó ez a robotporszívó.

Könnyen visszatalál a dokkoló állomásra

Könnyen visszatalál a dokkoló állomásra


Vékony, kicsi, de nagyon erős

A tesztalanyunk egyik legjobb tulajdonsága a méretéből adódik, ugyanis mindösszesen 6 cm magas, aminek köszönhetően simán befér szerkények és ágyak alá is, ahová egyébként nagyon nehéz odaférni és felporszívózni egy hagyományos porszívóval. Ráadásul a kis robotunkat akár a szekrény alatt is tarthatjuk, amennyiben ott helyezzük el a dokkolóját, amin keresztül fel tud töltődni.

Ha már a töltésnél tartunk, a készülék nagyjából 90 percet tud menni egyhuzamban, amennyiben öko (alacsony szívási üzemmód) módban használjuk. Ennyi idő alatt képes akár 60-70 négyzetmétert felporszívózni. Amennyiben erős szívás módot állítunk be, úgy a készülék hamarabb lemerül, de így is képes kitakarítani két-három normál méretű szobát.

6 cm magas, így a bútorok alá is könnyen befér

6 cm magas, így a bútorok alá is könnyen befér


Hangja nem túl nagy, nem zavaró, de ez is függ attól, hogy milyen beállítási módot választunk a készüléken. A robotporszívó különbséget tud tenni a padló és a szőnyeg között, ilyenkor ő maga el tudja dönteni, hogy milyen vákuum teljesítményt válasszon. A nagyobb szálú szőnyeggel is könnyedén elbánik, csupán a valóban apróbb, kisebb szöszöket nem képes összeszedni róla időnként.

Ahogy azt már említettük, az alap takarítási funkciókon kívül ezt a porszívót kifejezetten állati szőrök összeszedésére is fejlesztették, azaz olyan keféi vannak, melyek könnyedén összeszedik az állatszőröket, legyen az cica, vagy kiskutyus. Ez nagyon hasznos azok számára, akik a lakásban tartják kisállataikat.

Bármilyen padlón képes összeszedni a koszt

Bármilyen padlón képes összeszedni a koszt


Hej Rowenta! Takarítás megkezdése!

Akár ezekkel a szavakkal is elindíthatjuk porszívónkat, ugyanis a Rowenta alkalmazása kompatibilis az Apple Sirijével, valamint a Google és az Amazon asszisztenseivel is. Könnyedén elindíthatjuk okostelefonunk és a Rowenta magyar nyelvű alkalmazás segítségével porszívónkat.

Természetesen teljesen saját parancsokat is beállíthatunk a készüléknek, gyakorlatilag bármilyen utasítást megért. Figyelemmel kísérhetjük, hogy eddig mekkora területet tisztított meg és egy gombnyomással haza is küldhetjük a dokkoló állomására. Ugyanitt beállíthatjuk a vákuum teljesítményt, valamint a tisztítási módszert (Smart, fal követése) is.

A magyar nyelvű applikációval könnyedén elindíthatjuk a készüléket

A magyar nyelvű applikációval könnyedén elindíthatjuk a készüléket


Az applikációban beállíthatunk ütemterveket is, hogy a porszívónk milyen időközönként kezdjen el takarítani. Ez főleg olyan lakásokban, szobákban érdemes beállítani, ahol nincs túl sok akadály a padlón és egybefüggő, vagy könnyedén átjárható a többféle helyiség. Természetesen minden körülmények között elvégzi a feladatát, azonban nem mindegy, mennyire merítjük le a kicsikét.

Ha ugyanis zsúfolt az adott környezet és sok bútor vagy egyéb tárgyak vannak a földön, akkor nehéz dolga lesz a gépnek, sok munkája lesz a felderítéssel és kerülgetéssel. Emiatt például érdemes az ebédlőben az asztalra feltenni erre az időre a székeket, és elpakolni a padlón lévő egyéb tárgyakat is. Sajnos néha még a kábelekbe is bele tudott akadni, így ha a földön van kábel, akkor azt is érdemes előle elrakni addig, amíg elvégzi a dolgát.

A tartályát könnyedén tisztíthatjuk

A tartályát könnyedén tisztíthatjuk


A rengeteg érzékelőnek köszönhetően nem kell attól tartanunk, hogy leesik a lépcsőn, ugyanis képes érzékelni a teret. Ezen felül természetesen a falat is képes felismerni és bizonyos tárgyakat is, de az elején szinte mindennek nekimegy, azonban aggodalomra semmi ok, nem fog tönkretenni semmit, köszönhetően a puha gumírozásnak.

Nem csak porszívóz, de fel is mos

A Rowenta X-Plorer Serie 60 robotporszívó nem csak a porcicákat és a koszt tudja összeszedni a lakásban, hanem képes felmosni is. A dobozában található egy felmosó kiegészítő, amit két pattintással lehet a porszívóhoz illeszteni. A felmosónak van egy kis tartálya, ahonnan folyamatosan áramlik ki a víz. Nem lehet túl forró vizet ebbe tenni, valamint a tisztítószert sem kedveli - ahogy más robotporszívók sem -, ezért sajnos a nagyon makacs sár vagy egyéb foltokat már nem tudja megfelelően feltakarítani, viszont egy fürdőszoba vagy konyha felmosása nem okoz neki semmilyen gondot.

Fürdőszobákban nagyon jól végzi a dolgát a felmosó funkciója

Fürdőszobákban nagyon jól végzi a dolgát a felmosó funkciója


Ha felmosni szeretnénk a készülékkel, akkor azt csak olyan helyen tegyük, ahol ezt a padló engedi. Ha van olyan helyiség, ahol szinte egybefüggő a fapadló és a csempepadló, akkor ott mindenképpen figyelnünk kell, ugyanis a készülék gondolkodás nélkül rámegy a fapadlóra is - nem minden fapadló (például laminált padlók) bírja a vizet. Ezeket leszámítva nagyon hasznos tud lenni a hétköznapokban egy ilyen gyors felmosás.

Legjobb választás minden háziasszony számára

A Rowenta robotporszívóját csak szeretni tudtuk és azóta is aktívan használjuk a szerkesztőségben, így mindig tisztaság van. Amennyiben egy jó és megbízható robotporszívóra vágysz, akkor mindenképpen érdemes beruházni egy ilyen eszközre, ami már 120 000 forinttól elérhető, de akciós áron még olcsóbban hozzá lehet jutni.

Ha férfiként szeretnéd meglepni kedvesedet, akkor egy ilyen porszívónak egészen biztosan örülni fog, hiszen így több idő jut majd egymásra és a családra is, amíg a kütyü dolgozik. Egy igazi társ a hétköznapokban.

A rengeteg érzékelő és alkatrész is könnyedén tisztítható

A rengeteg érzékelő és alkatrész is könnyedén tisztítható


 
5 hozzászólás

Minoni • Nagymester #5 • 1 éve, 10 hónapja és 10 napja

Ilyet még nem is hallottam, hogy fel is tud mosni! Szuper!

Gizus • Überbrutál #4 • 1 éve, 10 hónapja és 11 napja

Nálunk állandóan teli van a padló mindenféle kacattal, de azért jól jönne.

Zita.Péter • Überbrutál #3 • 1 éve, 10 hónapja és 11 napja

Milyen alacsony!

moni1294 • Überbrutál #2 • 1 éve, 10 hónapja és 11 napja

De szeretnék én is egyet... Nagyon nagy segítség lehet.

csillucs • Nagymester #1 • 1 éve, 10 hónapja és 11 napja

Minden álmom egy ilyen és nagyon remélem, hogy idén meg is vesszük. Ez nagyon bejön.