6 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Hogyan spórolhatsz a karácsonyi forgatagban? Most megtudhatod!

2013. december 18.
2.1311
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Közeleg a karácsony, ezzel együtt pedig a felelőtlen pénzköltés és pénzszórás időszaka.

Az alábbi összeállításból azonban megtudhatod, hogy miként spórolhatsz akár több ezer forintot is az ünnepek alatt!

A karácsonyi díszkivilágítást mindenki szereti, de ne essünk túlzásokba! Elég egy kis ablakdísz, valamint egy kis égősor a kertben, és azokat is maximum este kapcsoljuk be, nem kell egész nap és egész éjjel égnie - maximum Szentestén.

A dekorációk szintén szépek, de ne vegyünk minden évben újakat, inkább vigyázzunk a meglévőkre, és tegyük el őket, hiszen jövőre is ugyanolyan szépek maradnak! A legjobb pedig, ha házilag készítjük el őket: ennél keresve se találnánk jobb családi programot!

Fogjuk vissza magunkat a vásárlás terén is! Nem a világvége közeledik, csak a karácsony, így nem kell semmi felesleges extrát megvennünk, csak azt, amire valóban szükségünk van.

Ezt tartsuk szem előtt akkor is, ha vendégeket várunk! Készítsük el előre a menüt mindenkinek, így elkerülhetjük, hogy rengeteg ételmaradékot a kukába kelljen dobnunk. Persze alternatív megoldás, ha nem a kukába, hanem inkább a mélyhűtőbe tesszük a megmaradt élelmiszert!

Gondolkodjunk el azon, hogy szükség van-e az ajándékok becsomagolására! Nem csak a környezetet védhetjük meg vele, hanem a méregdrága csomagolóanyaggal akár több ezer forinttól is megkímélhetjük pénztárcánkat - ha pedig a fentieket mind betartjuk, akár öt számjegyű is lehet a megspórolt összeg. Nem is hangzik rosszul, ugye?