20 °C
kevés felhő
2024. május 05., vasárnap
Györgyi

Megannyi programmal vár idén a Sziget, ahol Kylie Minogue is fellép

2024. április 25.
14.9441
Mariann profilja, adatai
Mariann
A Sziget fesztivál idei sajtótájékoztatója egy meglepő bejelentéssel indult, ugyanis a szervezők bejelentették, hogy augusztus 7-én a legendás pop szupersztár, Kylie Minogue is fel fog lépni a Nagyszínpadon, de rengeteg program és élmény várja majd idén is a fesztiválozókat.

A 2024-es Sziget fesztivál line-upja már eddigi is erősre sikeredett, hiszen olyan világsztárok érkeznek majd augusztusban Budapestre, mint Sam Smith, Martin Garrix, Halsey vagy éppen Tom Odell, akik egészen biztosan nagy közönséget fognak megmozgatni. Hozzájuk csatlakozik az ausztrál énekes, Kylie Minogue.

Kádár Tamás, a Sziget főszervezője a fesztivál újításairól beszélt a mai sajtóeseményen. A nagy érdeklődésű fesztiválnapokon a H-híd irányába is megnyitják a gyalogos forgalmat, ezzel is elkerülve a feltorlódást. Továbbá a H-hídtól dedikált éjszakai buszjáratok is közlekednek majd a Margit híd irányába. Ismét lesz "budget food", azaz egy olcsósított főétel, melyet tavaly vezettek be a szervezők. Minden vendéglátóegységnek kötelezően kínálnia kellett egy olcsósított főételt, ami sajnos sok esetben csak egy adag sült krumpli volt, ezen idén változtatni fognak a szervezők.

A programhelyszínek egy része is változni fog, például más helyre fog költözni az Art Zone, aminek már ArtGarden lesz a neve. A Nagyszínpad előtti magas építmény helyett, két kisebb lesz, így nem fog semmi sem belerondítani a látványba. Idén újra visszatér a Nagy Utcaszínház, méghozzá egy elbűvölő darus produkcióval, amit a francia Cie Gratte Ciel társulat hoz el. A zenei események mellett ismét rengeteg egyéb izgalmas program várja majd a fesztiválozókat egész nap.

Napi jegyek és bérletek még kaphatóak, de érdemes minél előbb lecsapni rájuk, ugyanis egyre jobban fogynak és az áruk is emelkedik. Idén augusztus 7 és 12 között kerül megrendezésre a Sziget fesztivál.